02 de juliol 2010

Carles Capdevila i les Barbies

Ahir vaig estar d'oient a la conferència "Educar de bon humor" de Carles Capdevila.
La xerrada es va fer al lloc on treballo (que, per si no ho he dit mil cops, és al DIXIT, un centre de documentació especialitzat en serveis socials)
.
Bé, a lo que anàvem:... em va agradar molt!
.
"Educar de bon humor" és una conferència que fa i que es basa en la seva pròpia experiència com a pare (té 4). El to era súper-humor, però dels bons, en plan irònic i intel·ligent (sempre he dit que jo tinc un sentit de l'humor una mica ranci i perquè jo m'estigui una hora rient fan falta més que 60 bons acudits).
Aquí us copio una frase que em va fer gràcia (tot i que feia més gràcia al moment, clar)
.
... "ens negàvem a comprar-li Barbies a la nostra filla fins que vam veure que anava sempre a jugar a casa de les seves amigues que tenien barbis. Al final els Reis li van portar una Barbie, un Ken, la habitació de la Barbie, el cotxe de la Barbie... i jo li vaig dir a la meva filla: tu podràs pentinar-la i cuidar-la, però has de pensar que d'aquí uns quants anys una com aquesta et fotrà el nòvio"
.
.
Jo de fet, mai he tingut Barbies. Tenia "Chabels", la alternativa de Feber. Les Chabels eren com les Barbies falses, però tenia mil i un complements (i un dia vaig dedicar-ne tota una entrada, o sigui que podeu llegir-la si voleu xD) (me l'he rellegida. Oh! m'encanta. M'encanta la Chabel. I m'encanta escriure sobre el meu passat per poder ordenar els meus pensaments!) (nota mental: escriure més sobre aquella época)
.
Algunes de les conferències que es fan a DIXIT les gaudeixo molt. No totes, això és cert, però de moment la gran majoria (cal dir que moltes vegades són de caràcter més tècnic i si no ets una persona que treballa dins l'àmbit social queden una mica lluny dels teus coneixements i experiències).
.
L'última va ser la del Miguel Gallardo (autor de María y yo -- en vaig parlar fa temps al blog). Em va emocionar el que va dir (té una filla adolescent amb autisme) i el contacte amb el públic també va ser molt directe.
.
.
I l'Asha... també em va agradar molt tot el que va explicar l'Asha Miró. D'acord que ha tingut molta sort i que no tots els nens adoptats o per adoptar tenen les mateixes oportunitats... però el seu optimisme i somriure crec que va il·luminar la sala (llibre "La Filla del Ganges", que aviat farà un any que el vaig llegir i encara no n'he llegit la segona part!)
.
I més abans també van venir l'Oriol Ripoll (un especialista en jocs que crec que és qui sap més de jocs de tot el món :P), l'Isabel Franc (una escriptora LGBT que també ens va arrencar somriures a tort i a dret)... totes persones ben diferents :-)
.
En fi, no m'enrollo més! Passeu un bon cap de setmana! (calor, calor, calor)
.

2 comentaris:

Carolina ha dit...

"però has de pensar que d'aquí uns quants anys una com aquesta et fotrà el nòvio" XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Bon cap de setmana! ^_^ (calor->platja :D)

Anònim ha dit...

Aveure si torneu a convidar el Miguel Gallego ara han fet un reportatge i d'aquí poc arribarà als cines de Maria i jo!! :) Ell no hi surt però sí la Maria

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails