18 de febrer 2010

S'ha acabat el Carnaval xD

Bé, com ja us vaig dir, vaig nar a la rua carnavalera de Sitges... però no he dit res més ni he posat cap foto... (no cal) :P
Com que anava amb l'Uri (i l'Uri era CLARAMENT una tele) doncs de mí deien que jo era una altra tele... però clar, amb un pollastre (no ho entenien) i la meva frase de la nit va ser "sóc un forn!", "soy un horno!"...
.
Per altra part, ahir també va ser l'enterrament de la sardina, o sigui, dimecres de cendra. Però no acabo d'entendre molt bé aquesta "festa" (o, celebració).
Quan era petita, els dimecres de cendra anavem a la capella del cole (sí) i féiem una mena de missa i després ens posàvem en fila i ens feien una creu de cendra al front.
Però no ho he acabat d'entendre mai.
.
Se suposa que divendres surt el Rei Carnestoltes i porta la gresca a la ciutat... i dimecres es mor, es converteix en sardina (????) i se li va un funeral.
No sé si a tot arreu és igual. A Lloret passa una mena de carrossa fúnebre amb un mini ataud. Molta gent va al darrera, plorant, vestits de negre. Quan arriben a l'Ajuntament, fan una foguera i el cremen. Llavors, reparteixen sardines per a tothom (ecs) (m'agrada més el divendres, que donen botifarra!).
.
Se suposa que és un acte simbòlic? enterrem la sardina, enterrem la gresca... i ens portem bé durant la Quaresma? és una mica lío, tot plegat!
.
Buenu buenu. Veurem que fem. Ja he començat el segon semestre! M'agraden les assignatures i tot va bé (de moment! :-P portem tres dies..) (crec que és la primera vegada que dic clarament que m'agrada la llicenciatura! Oh my God!)
.
Per cert: L'enterrament de la sardina també a... Piset d'estudiants :-)
.

2 comentaris:

Virginia M. ha dit...

Igual se pensaban que en tu pantalla se veía 'Hoy cocinas tú', o 'Ven a cenar conmigo', o que era 'el pollo de Andreíta',...

Alex Pler ha dit...

A Sitges també passa la rúa fúnebre, amb el Carnestoltes mort i darrera la seva comparsa, plorant.

El porten fins la platja i allà el cremen junt amb trossos de totes les carrosses, música i un petit castell de focs.

Suposo que és un acte simbòlic: s'ha acabat la diversió, ara a portar-se bé durant la Quaresma.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails