17 de desembre 2009

Els enemics de "Bola de Drac"

Ja vaig parlar fa poc de Bola de Drac... però el culpable de tot plegat és un llibre.
.
Tot va començar un dia a les 11. Vaig acompanyar a un amic a buscar un llibre de Josep Pla a la biblioteca Bonnemaison i em vaig trobar amb un títiol anomenat "ELS ENEMICS DE BOLA DE DRAC" (Joan Pla).
.
No m'ho podia creure i vaig estirar d'ell (pel llom i amb cuidado, clar) per veure'l millor. Era el moment friki del dia i vaig saber que aquell llibre havia de sortir de préstec amb mi.
.
La portada és ochentera total, ja que porta aquesta foto:
.
(...)
.
Bé. El llibre... no val pas massa...
Només apte per als fans de veritat. És una novela juvenil (però lo més teen que us podeu arribar a imaginar) i tracta d'una visita del Toriyama a Catalunya i d'un segrest per part d'uns maniàtics.
I la història no té més: uns fans juguen a ser detectius i al final ho acaben resolent tot.
.
Potser el problema és que he enfocat malament el llibre. Vull dir que no sé, jo acostumo a llegir novel·la juvenil i m'agrada. :D
.
Tot i així, te algunes frases "bones", com per exemple "ja tenim la cinquena antibola de drac!" (curiosament els dolents són 7 i el grup dels bons els anomenen antiboles). I també té moments tensos!!:

- ...Tombaven les parades on venien els productes de la sèrie; pegaven cops de peu i de pal a les capses, aixafaven els ninos, trepitjaven els àlbums i les camisetes...
(a mi lo de aixafaven els ninos m'arriba al cor)
.
- ...Vaig recollir un nino de Krilín, que posava cara de no comprendre res
(aquesta frase si que m'arriba a l'ànima xD).
.
Però ara posem-nos seriosos: el llibre va aparèixer en un moment brillant per aquest tipu de producte, i això diu molt a favor. De fet, s'ha reeditat diverses vegades, o sigui que poca broma amb el llibre :-)!!! I ah! fins i tot surt citat en un article:

-- Quan el còmic es converteix en literatura [Sebastià Roig. Ítem 34 (2003) p. 55-64]
.
Finalment us deixo amb les dades bibliogràfiques (i directament faig copiar-pegar del CCUC)
.
TítolEls Enemics de "Bola de Drac" / Joan Pla
PublicacióBarcelona : Columna, 1992
Descripció109 p. ; 21 cm
Col·leccióColumna jove ; 41
NotaReimpressions: 1993, 1997
AudiènciaA partir de 11 anys
MatèriaBola de drac
Sèries televisives
Novel·la d'aventures -- Narrativa infantil
ISBN847809363X
..
ÒSTIA! :-)
Acabo de fer un petit descobriment.
Clikant a sobre de la matèria "Bola de Drac", apareixen 2 documents més... i un es titula... SONGOKU Y LA FOTOCOPIOMANIA (és un article) xDD quina gràcia m'ha fet.
.

1 comentari:

Alex Pler ha dit...

Sembla curiós el llibre, però també molt friki.

Tu que en saps molt d'això, a veure si m'ajudes a recordar com es deia un altre llibre friki. Era del Club Super 3, de ciència-ficció. Una novel·la juvenil, en format gran (tamany còmic, però només tenia lletra). L'enemic era el MegaZero. Venien com dos llibres en un, podies llegir-lo per una banda (principi) o per l'altra (final). La portada era rosa i blava, crec...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails