14 d’octubre 2009

Llocs que no existeixen (Goggle Earth 1.0)

Ahir vaig anar a veure una exposició.
Vaig veure que la recomanaven a la revista Time Out i, com que tenia una mica de temps lliure per la tarda, hi vaig anar amb dos amics.

Bé. No és el que ens esperàvem! però no està mal com a denúncia social.
Us copio el text que la presenta:
.
El projecte Llocs que no existeixen (Goggle Earth 1.0) consisteix en una sèrie de retrats i filmacions d'espais que no apareixen en el Google Earth, als quals hem anat per tal de documentar el seu veritable aspecte (mitjançant vídeos i fotografies), i contraposar-ho en una instal·lació a la falsa visió que podem obtenir des de l'ordinador.
Terrenys militars, camps d'entrenament, edificis governamentals, parcs naturals on els especuladors hi construeixen blocs d'edificis il·legals, platges nudistes... a Espanya, Colòmbia, Equador, Rússia, Austràlia...
El catàleg de paisatges que Google Earth ens escamoteja per diversos motius és interminable i, amb freqüència, molt sorprenent. Aquest projecte confronta la mirada hiperrealista i suposadament objectiva de Google Earth amb un punt de vista realista (i, malgrat això, subjectiu) de les nostres imatges arran de terra d'aquests llocs que, malgrat tot, existeixen.
.
En difinitiva, una exposició de llocs que, per alguna raó o altra, se'ns oculten.
.
L'exposició, sincerament, no és molt àmplia i crec que podria ser millorable. Però jo tampoc hi entenc massa, o sigui que em limito a dir això i ja està.
Aquí una mostra de la sala (pantalla projectable amb les vídeocreacions que s'anaven repetint de forma contínua, i ordinadors per veure un per un els reportatges, de manera individual -7 en total, cada pc un país/projecte).

.
I ah! No m'he equivocat pas al teclejar el nom del títol de l'exposició: Goggle, i no Google. Joc de paraules que aquí queda ben explicat:
.
.
Data: del Divendres 2 d'octubre de 2009 al Dissabte 28 de novembre de 2009
Adreça: Pg. de Gràcia, 98
Eixample (Barcelona)
Contacte: 93 496 10 32
Visita el seu web
Horaris: De dl. a ds., de 16 a 20 h
Dia/es tancat/s: dg
.

2 comentaris:

Nodami ha dit...

A mi em va agradar molt la projecció Russa!! La narradora tenia un alt sentit de l'humor!!

Eli Ramirez ha dit...

jo me la vaig perdre, la russa. Era massa llarga, com la de Colombia! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails