27 d’octubre 2009

Batman Barcelona

Nunca he sido fan de Batman: de pequeña no me gustaba demasiado la serie con las onomatopeyas, aunque siempre lo encontré original... y tampoco sigo los cómics americanos de superhéroes...Aún así, las pelis sobre ellos me gustan..
.
En la pasada edición del Saló del Còmic de Barcelona (27 edición, 09) hubo una estrena mundial: Batman en Barcelona. La verdad es que me picó la curiosidad, pero nunca acabé leyéndolo ni nada. Hasta que lo ví el otro día en la biblioteca:
.
.
El cómic... bueno..... es malo. Es decir: la historia es mala. Sólo puede gustar a los fans de Batman y a los fans de Barcelona, porque es sólo una línia argumental plana sacada un poco de la manga: Batman llega a Barcelona en Sant Jordi porque hay uno de sus enemigos [Killer Croc] que se ha convertido en dragón y está atacando la ciudad. Finalmente, Sant Jordi, digo... Batman, pincha al dragón y tal.
.
Sólo se sacó en Estados Unidos, España e Italia (cómo ya sabéis, los italianos son mega fans de BarceLLona). :-)
.
Pero sabéis? aunque la historia sea rematadamente simple y mala, a mi, me ha encantado! Y porqué? simple: soy fan de Barcelona, jajajaja!
El simple hecho de ver al super héroe con una lanza con senyera, para mí, es lo más (y sí, que pasa, me sale la vena catalanista i punt!) :-)
.
.
Finalmente, os dejo con una tercera y última imágen para que veáis lo feo que es el dragón [si es que a ésto se le puede llamar dragón :D]. Lo que me mola de este dibujo es la chica, porque lleva su chapita como trabajadora del Departament de Salut (es una escena que pasa en el Hospital de Sant Pau).
.
.
BATMAN: BARCELONA, EL CABALLERO DEL DRAGÓN
Guión: MARK WAID
Dibujo: DIEGO OLMOS
Portada: JIM LEE
Formato: Libro cartoné, 48 págs., a color.
PVP: 5,95 €
Edición original: Batman in Barcelona: Dragon’s Knight USA
Editorial: Planeta DeAgostini
.

3 comentaris:

Lleonard Pler ha dit...

El còmic és molt dolent, però fa gràcia veure en Batman a l'Hospital de Sant Pau, a la Sagrada Família, a la Casa Batlló, per Passeig de Gràcia, etc...

Moroboshi ha dit...

El deus haver llegit en català, espero... És l'únic de Batman que s'ha fet en català. En realitat es va editar simultàniament en anglès, català, castellà i italià en ocasió del Saló del Còmic de Barcelona d'enguany.

Encara no l'he llegit, i tothom en parla malament, però és Batman, és a Barcelona i és en català.

Sobre Batman en sí, és el meu còmic de superherois preferit, i si vols ja et recomanaré lectures més profundes del personatge, perquè valen molt la pena.

La cutre-sèrie dels seixanta és... en fi... no té res a veure amb el còmic, la van fer així d'humorística i kitsch per atreure el públic després d'una dècada, els cinquanta, en què per culpa de la censura de la caça de bruixes qualsevol cosa era titllada de comunista i els guions dels còmics es van tornar infantilíssims i idiotes. Però als setanta i sobretot als vuitanta van començar els guions i les trames memorables. Fes-me cas. Dóna-li una oportunitat a qualsevol cosa que trobis de Batman a la biblio, perquè allà no hi tenen la sèrie regular, sinó les novel·les gràfiques.

Eli Ramirez ha dit...

jeje sii en català :) jejeje
ja miraré... jo és que sóc més de manga, però poc a poc :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails