19 d’agost 2009

Visita als bombers!

De fet, no puc negar que al casal m'ho estic passant bé. I més quan fem sortides aprofitables "per a totes les edats" (no és lo mateix dur-los al parc i mirar-los 4 hores vigilant que no es caiguin ni es barallin que dur-los als bombers i aprofitar-ho tots plegats :D).
.
Teníem la visita a dos quarts d'onze, però quan hem arribat només hi havia una dona (personal de neteja): resulta que hi havia hagut una emergència i tots eren fora... Per sort, al cap de 20-25 minuts han tornat alguns :-)
.
El parc de bombers de Lloret de Mar és petit però dóna servei a Blanes, Tossa i algunes altres poblacions veïnes. Els parcs més propers són el d'Hostalric i el de Maçanet, i per tant, els bombers de Lloret tenen molta feina.
.
La visita ha consistit en mostrar-nos un dels camions que utilitzen per a fer sortides, amb tot el que duen dins (que porten, bàsicament, de tot).
Han intentat deixar clar als nens i nenes que els bombers NO només apaguen focs, sinó que també obren portes de gent que s'ha quedat a casa sense poder sortir, tallen cotxes per treure els ferits quan hi ha accidents de trànsit... i recullen als gatets que pujen als arbres i després no saben baixar tots sols :)
.
.
L'uniforme que porten, complet, pesa uns 20 kilos (complert vol dir quan també porten una bombona d'oxígen al darrera). Pesa molt! i les jaquetes també pesen moltíssim. Dins les butxaques hi duen trenta mil coses: des de petites eines per petites manipulacions fins a cinta aïllant o caramels i petites joguines per si han de tranquil·litzar a un nen :-)
.
Finalment, han agafat les mangueres i ens han ruixat a tots (als que volíen i als que no!) O_O xDDDD!
.
I als monitors també ens han deixat posar-nos el casc i la jaqueta (coi, de veritat, pesa molt! jajaja)
.
.

2 comentaris:

gtauste ha dit...

Les fotos no s'amplien! :(

Eli Ramirez. ha dit...

jajaja no cal, no, no cal...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails