09 de maig 2009

Girona "Temps de flors" + Refugi anti-bombes!

Aquest matí m'he aixecat amb un clar objectiu: anar a Girona.
Temps de flors ÉS un moment màgic per visitar aquesta ciutat tan especial (que sí, que Barcelona m'agrada molt,... però Girona, enamora! :D)
.
.

L'exposició floral estarà disponible una setmana, però si heu d'anar-hi, us aconsello que ho feu els primers dies, ja que després algunes flors es panseixen i ja no és el mateix (ho dic per experiència d'altres anys!).
.
Per qui no hagi anat mai, us en faig una breu explicació: es tracta de la decoració, amb flors, de bona part del casc antic, incloent patis de cases privades i portes obertes a museus i altres llocs que normalment no són de fàcil accès (a l'arxiu hi havia una exposició sobre la guerra amb França i l'ocupació Gironina). Fins i tot hem vist un jardí privat on tres nens de 11/12 anys n'havien fet la decoració. Súper cucu :)
.
A mi el que m'ha agradat més és això (són "tambors de rentadora" i, la gespa de colors... són llapis de fusta clavats al terra!!!):
.


Moltes coses presentaven currades inmenses (perquè us en feu una idea: sabeu el curro que porten alguns carrers de Gràcia durant la festa major? pos per l'estil). Hores de feina, però sobretot, molta il·lúsió pel que es fa!

Finalment, dues sorpreses.

Una, una mena de catacumbes obertes per a l'ocasió prop dels Banys Àrabs (que als Banys no hem pogu entrar perque estava a petar de gent...) (igual que St.Lluc amb lo dels manaies: a tope).I en segon lloc, un refugi de la Guerra Civil!
Ha estat genial! Normalment es veu que està sempre tancat, però aquests dies l'han obert.

Es tracta del "Refugi antiaeri núm.38" (desconec si n'hi ha 37 més, que no crec). Està situat a un costat del casc antic, per on s'entra (si vens del sud) o sigui, on comença la muralla (a la zona del Campus de Lletres, abaix).
.

(vale, la foto no és cap maravella, però per a que us en feu una idea! :D)


Resumint: si podeu, aneu :-)

Pd. Per si algun dia -per casualitat- us hi trobeu, al casc antic de Viterbo (i també per aquesta época) fan una festa molt semblant: San Pellegrino in Fiori.(San Pellegrino és el nom del casc antic) :-)

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails