04 de maig 2009

Cielo andante: Un projecte artístic realitzat a la presó de Quatre Camins

Aquest matí he vist que a Cerdanyola feien una exposició sobre un projecte artistic-fotogràfic realitzat a la presó de Quatre Camins. Com que el tema d'activitats en presons m'agrada (*), he pensat, "mira, aniràs a donar un cop d'ull". De pas, he arrastrat amb mi a una companya de la facultat.

Informació sobre el projecte:
.
"La fotografia sempre comunica. És una eina que permet jugar, observar, riure, parlar, reflexionar, descobrir, il·lusionar-se, fer preguntes i obrir diàlegs. Amb preguntes com: què hi veieu a la imatge? Quines sensacions rebeu? Què us recorda? Què interpreteu? etc... Vam passar tres mesos parlant de fotografia i fent fotografies en un espai molt reduït i amb moltes limitacions. No els era permès capturar cap imatge de reixes, portes, finestres, o cares de persones. De l’obstacle en van fer virtut i els nois participants al taller van incentivar la imaginació més que mai aconseguint uns resultats sorprenents.

Els participants són Moisés, Francisco, Raúl, José, Jesús, Marton, David, Rafael i Ramón, participants al taller d'imatge i creativitat a Quatre Camins.

(Podeu veure tota la informació aquí)
.
Ara, el que hem vist:
Hem arribat i la porta estava tancada (una exposició de pocs dies i a sobre has d'avisar al conserge perquè t'obri les portes?? On s'ha vist això??).
La sala feia olor a tancat i a humitat... i el poc pressupost fa que el muntatge en sí deixi molt que desitjar.
Tot i així, repeteixo que la iniciativa és bona, i que tant de bo es fessin més activitats com aquestes.
Us poso una imatge perque comproveu per vosaltres mateixos la solitud de l'espai:
.
.

3 comentaris:

Glòria Serra ha dit...

Està bé saber que us ha interessat la nostra exposició i conèixer el funcionament de la sala. D'aquest costat, gràcies.
Però també seria molt encertat i per respecte a la gent que hi ha treballat (els nois participants al taller de fotografia a Quatre Camins) que indiquéssis els noms de les persones. També dir-te que el teu enllaç ha caducat.
Glòria Serra, coordinadora de l'exposició Cielo andante.

Glòria Serra ha dit...

Perdoneu, m'he descuidat d'explicar-vos que els cubs de cartró estan realitzats al taller d'enquadernació de la mateixa presó, informació que apareix a la mateixa exposició.

http://esculturesflotants.blogspot.com/

Eli Ramirez ha dit...

Hola Glòria,

He intentat cercar el teu correu electrònic per posar-me en contacte amb tu però no l'he trobat al teu perfil.

En primer lloc, gràcies per comentar l'entrada i donar més informació.

Si no vaig posar els noms és perquè no hi vaig pensar, no per voler faltar al respecte de ningú!
Ara mateix els afegiré. Ho sento, no hi vaig pensar, i és cert.

Gràcies per avisar de l'enllaç caducat. El canviaré i posaré l'enllaç al teu blog.

Per últim, entenc que la meva entrada hagi pogut ser mal rebuda. Jo només he explicat el que vam veure. En cap moment he criticat l'iniciativa (al contrari, expresso clarament que és una bona iniciativa i que se n'haurien de fer més). Ara bé, tampoc volia no dir les coses que es feien evidents...

Es tractava d'una exposició de pocs dies i la sala estava tancada, cosa que no ho trobo bé perquè llavors si no se sap, no es veu, i també sap greu que quedi com amagat.
En segon lloc, la sala feia olor a tancat i a humitat, però no no és cap crítica, és una realitat, el mateix conserge ens ho va dir quan va obrir la porta.

Sento si t'ha molestat la meva entrada.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails