11 d’abril 2009

Processó de Divendres Sant a Girona

Jo només havia vist la processó a Lloret i a Blanes. Ara seré mala lloretenca i diré que la de Blanes m'agrada més (sóc de les que creuen fermament que perquè una cosa/ciutat t'agradi no vol dir que tot el que facin t'hagi d'agradar!).
Lloret té una processó pobre i minsa, amb poca sortida de figures (imatges) i un recorregut que sembla que any rere any minvi. Ho dit sense embuts, pq si dir-ho serveix d'alguna cosa i millora en un futur!

Bé, per paliar aquesta falta de coneixement de processons, aquest any he anat a la de Girona (podria haver anat a Verges, Cervera, Esparraguera... però comencem per prop de casa :D)

He de dir que hem tingut sort: semblava que plouria però al final ha aguantat molt bé.
La sortida dels "manaies" (homes vestits de romans) era a les 19:30. Sense ni una gota de pluja i des d'una posició privilegiada, n'hem vist la desfilada (rodolí).
.
.
La processó del "Sant Enterrament" (la normal) començava a les 22:00h. Semblava que no sortirien, doncs la pluja ha començat a fer de les seves... però al final ha parat una mica i tot ha anat sobre rodes.
Han desfilat anònimament diverses confraries, cadascuna d'un color diferent i arrastrant un passatge de la vida del Senyor (ostres, que religiós m'està quedant tot plegat). Estàvem en un lloc que era un gir i feia baixada... patíem perquè les estructures semblaven pesar molt i a vegades se'ls hi desviava una mica. Alguns anaven descalços. També hi havia molts nens desfilant (pobrets, ells no anaven encaputxats i quan ha plogut segur que s'han mullat...)
.
.
Girona és una ciutat súper maca. Sempre em passa igual quan hi vaig, que penso que m'encanta. ...però després torno a Barcelona i em dic a mi mateixa "Girona m'enamora, però Barcelona també" xDD
Feia potser uns dos-tres anys que no trepitjava el casc antic de la capital de la provincia! La catedral, el riu, les casetes de colors càlids.. sí! val la pena :)
.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails