21 d’abril 2009

Chabel, Chabel, que bien...

Gràcies al Facebook, m'ha vingut en ment la meva estimada CHABEL (de FEBER)Que jo era FAN de la Chabel és dir poc. Ho tenia tot d'ella! La versió barata de la Barbie em va robar el cor (el BabyFeber mereix una entrada a part, ho sé XD).
.
La nina també tenia dos germanets: La Melli i en Zos (mellizos). Durant un temps els hi vaig mantenir el nom. Però després es van multiplicar i vaig abandonar a tres Mellis per quedar-me amb els tres nens (els vaig fer orfes i se'n van anar a viure al poblat d'animals, Aldea del Arce) (també tenia molts ninos, algun dia tb rebran una entrada).
Els hi vaig dir Jack, Nick i Kevin. El Kevin tenia una robeta de tirants molt mona i era el meu preferit. El Jack va ser l'últim en arribar i era com més pijo. El Nick tenia el cabell encrespat. Potser era una Melli amb el cabell curt.
Però tornem a la Chabel... Tenia moltes col·leccions de roba! per días de lluvia, per fer gimnasia (tenia una bicicleta que funcionava amb piles i una Chabel amb cames articulades per conduir-la!).
I dels Melli & Zos també tenia un pilonet de coses, en especial, un cotxe com de bombers que tenia dos llits i anava amb dos sacs de dormir per posar-los a dins.
Per lo que jo recordo, vaig arribar a tenir tot això:
.
- La casa: Aquí vivia la meva Chabel. (Una d'elles). La casa es tancava i quedava compacta! La foto que he trobat és una versió modificada, però quasi com la que tenia jo. La meva tenia unes persianes (no cortines) i un dia se'm va trencar una :-( I també a fora de la caseta hi havia com un quadre de llums que servia per posar-hi piles i llavors totes les llums de la casa s'obrien! i fins i tot la tele! I sota la tele hi havia un tocadisc amb discos de cartolina super monos. A la nevera hi havia una fanta i una coca-cola, i aigua crec. També hi havia gots i petits coberts... Les piles... es van acabar podrint (aquell oli asquerós) -_-'
.
.
- La hamburgueseria: Una de les joies de la corona (crec que encara la conservo). Quatre surtidors super moderns: hamburguesa amb enciam, amb formatge, patates fregides i batidos. apretaves i sortia, com les hamburgueseries reals! cada hamburguesa venia amb la seva caixeta! i l'enciam i el formatge es podien "desenganxar".
També venia amb unes "bandejetes" i una basura de palanca. Tot super real i genial. Després es plegava i quedava ben guardada..
.
.
- La discoteca: Element MÍTIC del qual no he trobat imatge! Era genial perque hi havia la pista de ball amb tres pars de botes altes, i llavors amb piles, les sabates es movien d'un costat a l'altre. Total, que podies posar a Chabels dins de les botes i voilà! ja les tenies a les tres ballant! :-) També hi havia un petit Camerino. Era lo más!!


- El salón tocador: No he trobat imatges tampoc... però era com una mena de peluqueria, amb llums! i maquillatge per les meves Chabels! jo els hi tallava una mica el cabell de tant en tant (clar, problema, no creixia més....)
.
- La caravana (FamilyVan): Per dins era genial: s'obria la part del darrera i apareixia una cuina amb barra americana. Els seients del darrera es movien i es giraven. I per la part de sota... hi havia llits! s'estirava i s'aguantava amb un plastiquet groc...
. .
- La cuina: Tenia una plataforma que es movia, deixant pas a una magnífica taula per seure. Lo que em molava més era la mini-rentadoreta i el fornet.
.
.
- Canguro Center: Aquest va ser creat especialment per als Mellizos. Era una mena d'escola. Com tot lo de la Chabel, tenia coses giratòries amagades. La part de darrera era un pati, amb columpio i tal. La part que es veu a la foto era múltiple. Exemple: a la foto es veu la sala de dormir. Però si ho giraves es convertia en cuina, classe i bany (el bany ara no el recordo del tot bé)
.
.
- Nurserie: Que fort!!! no recordava aquesta joguina. Però sé que la tenia!!! Recordo perfectament la persiana! Potser no debia jugar gaire perque no dóna gaire de sí. Vull dir que és una botiga i ja està...
.
.
- Sofà-Cama: ... Un simple sofà-camà. La foto l'he trobat per google... en realitat la part aquesta que es veu de sofà es podia aixecar i es convertia en un mega-llit :)
.
.
Buf... Quants records! I el 80% ja no ho tinc!!!! -_-!!!!! Penso que la Chabel va ser un mite de l'época. Mentre la Barbie es limitava a ser pija, la Chabel va ser una innovadora. Totes les seves casetes i objectes tenien peces rotatòries, objectes ocults, molts funcionaven amb piles i tenien llum i moviments... De fet, una delícia per a les nenes de la meva época...!!!
.
Ah! QUE M'OBLIDAVA! UNA ALTRA JOIA DE LA CORONA: EL DESPERTADOR DE LA CHABEL!!!
Em va despertar durant una llarga época!!! deia així:

Hola buenos días, soy Chabeeeel. Es la hora de levantarse! Vístete pronto, hoy es un buen día!

Recordo el to. Recordo la veu. El tinc clavat a la ment!
.
.

3 comentaris:

Chabel ha dit...

Hola:

M´agradat molt llegirte...jo també trobe bons recuerdos de totes les históries que vaig llegint...Chabel era la millor...i la més humilde!!

Pasat per el meu blog cuan vulgues que ahí trobarás les fotos que et falten, pero tindrás que llegirteu tot per-ha trobarles.

El dispertador era la canya de Espanya!!!

Besaetes (i perdona per el meu valenciá)

Anònim ha dit...

Eli!!!!!
com tens tantra memoria????? jo no recordo casi bé res!!!! crec que jo no tenia chabels.. sin barbis.. i encara tinc una bossa on ma mare en guarda nes quantes i amb robetes i tot.. ara m'ha fet gracia veurela.. li demanaré que me les ensenyi... :) nena pero si que em sonen algunes fotos... no se si de tu o de ma cosina.. quins records.... i lo feliçes que erem jugant amb tot això ehhhh...
jo se que li vaig dir al meu pare que volia una casa.. i en comptes de comprarmela.. me la va fer ell de fusta... ¬¬'al principi no la voli xk jo volia la que era de la arbi.. pero finalment em va agradar molt i la vaig conservar molts anys!"!!!!! ^^
quins grans records!!!!!!

neus

Moroboshi ha dit...

També tenia "batidos"? Sí que tenia coses, tu... ;) El que em falta aquí és la biblioteca, homeeee!

Ma germana també tenia la Chabel. La Barbie també, però la Chabel tenia la gràcia dels Melli & Zos (que per cert vaig trigar anys a entendre la conya del nom). En català hauria estat Bes & Sons? XD

Em pensava, però, que eren els seus nebodets, potser perquè tradicionalment per dessexualitzar els personatges però alhora fer-los exercir de pares s'ha recorregut als nebots. Algú coneix el germà o la germana de l'ànec Donald, per posar un exemple? Oi que no?

Jo no jugava amb nines, però sí amb ninots com els Masters de l'Univers, o les Tortugues Ninja... quins records... i quantes coses que hem perdut pel camí...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails