07 de març 2009

Spotify: música a l'instant!

L'Spotify és genial.

Per definir-lo, utilitzaré la wikipedia:
Spotify
es un software empleado para la escucha de canciones vía streaming. Permite escuchar temas musicales buscando por artista, álbum o listas de reproducción creadas por los propios usuarios. El programa fue lanzado el 7 de octubre de 2008 al mercado europeo, mientras que su implantación en otros países se realizará a lo largo de 2009.
.
.
O sigui, és una ràdio digital, en línia, gratuïta.. Com el lastfm però molt, molt millor. Té acords amb la major part de discogràfiques mundials (Universal Music, Sony BMG, Emi, Warner...). I encara no està a tots els països, però poc a poc.
Cada x cançons et surt un anunci o dos (alguna cosa "dolenta" havia de tenir!) però si et fas premium pots anular-la (tot i que clar, són 10 dòlars al mes). Som un país afortunat, ja que de moment la versió gratuïta només es troba a sis països.

Buscar és súper senzill: te una barra de cerca que ho engloba tot (o sigui, que allà poses una paraula i et fa cerca per autor, artista o àlbum). I a més, et pots fer carpetes amb les cançons que t'agradin, barrejant àlbums i estils. El que vulguis!

Altres coses bones:

- Té emisora de ràdio per estil i época
- Et diu grups semblants als que escoltes per si et poguèssin interessar (això tb ho fa el lastfm)
- Ho pots configurar amb el lastfm, de manera que tot el que s'escolti per Spotify, quedi guardat allà també.

Per a utilitzar-lo, s'ha de baixar un petit programa (ocupa molt poc) i lo demés ja és tot en línia. A qualsevol ordinador que hi hagi instal·lat el programa podràs fer login i entrar al teu espai, amb les teves cançons i carpetes.

Imatge de la interfície:
.
Ah! I m'oblidava d'una cosa molt important.
Com ja he dit, pots crea-te les teves pròpies playlists en línia. Doncs lo bo és que les pots compartir, mitjançant un enllaç que conecta directament amb el teu Spotify (com els eLinks de l'eMule, que els clikes i se t'obren directament amb el programa en qüestió).

Hi ha webs on els usuaris comparteixen llistes. Aquí van uns exemples (tot ells, veureu, amb noms molt semblants i poc orginals):

- Your Spotify: El primer que vaig trobar. Genial, amb moltes categories (pop, rock, disco, hip-hop...) i un disseny maco.
- Spotify Playlists: També separat per diferents categories /estils musicals.
- Spotify Lists: Utilitza una interfície al estil "menéame", de manera que pots anar votant els que més t'agradin i puguis veure els que estan millor valorats.
- Spoty List: On hi ha també diferents categories de llistes, però per estils musicals, sinó de forma temàtica (Chill, party, happy, love, heavy...) (happy? xD)
- Spoty Friends: Amb un cercador central.

Pots fer les teves llistes i agafar també llistes dels demés per mirar les cançons i agafar-ne alguna per la teva llista, etc.

.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo li trobo un problema.... ho he d'instalar.

Anònim ha dit...

oohhhhh!!!!!
tal com ho expliques sona molt bé!!!!! ara falta que ho sapiga fer anar!!!!! jajaja mes coses en que m'hauras d'ajudar!!!!! jejeje
neus

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails