24 de març 2009

Richard Rogers + Arquitectes. De la casa a la ciutat

Fins el 7 de juny teniu temps d'anar al CaixaFòrum per gaudir, de manera gratuïta, d'aquesta exposicó. Petitona, sorprenent i amena: sense excusa!

Primer, una mica de informació de context: Richard Rogers és un arquitecte que crea espais públics, urbans, ecològics, lleguers i transparents (tal com anuncia el fulletó). Obres seves importants són el Pompidou de París, la T4 de Barajas o la remoledació de la plaça de toros de Las Arenas, a Plaça Espanya.

És una exposició de molta maqueta i poc text. Tant hi ha reproduccions a escala dels edificis construïts com dels projectes que mai es vàren arribar a dur a terme. N'hi ha un, per exemple, que mostra una alternativa a la Trafalgar Square de Londres.

Un altre que no va ser construït és el "mòdul ARAM":
.
.
Va ser un encàrrec d'un metge: dissenyar una unitat hospitalària que pogués ser transportada amb avió en cas d'emergència. El resultat va ser això que veieu. Estava pensat per encabir-hi diversos serveis i 200 llits, i que fos fàcil de muntar per part de personal no especialitzat.


... Projectes de ciutats-edifici creiexents en vertical per falta de sòl, biblioteques lluminoses no construïdes... de tot una mica.

Finalment, la (ex)Plaça de Toros:
.(amb aquella cosa lletja al costat)
.
Se suposa que un cop s'acabi, tindrà 12 sales de cinema, restaurants, botigues, espais culturals, un gimnàs i un aparcament.

Resumint, si podeu, aneu! :-)
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails