26 de febrer 2009

IV Jornades de Biblioteques Escolars (dia 2)

I avui, el segon i últim dia (crónica d'ahir)
.
Tot ha començat amb la conferència de M.Teresa Calçada, que ha parlat sobre "Bibliotecas e Leituras" (sí, en portuguès). Jo no he pogut assistir de manera íntegra però tothom n'ha sortit molt content. Com anècdota, dir que una de les voluntàries (Mònica) ha estat utilitzada de traductora a la sessió final de preguntes i comentaris (ja que ella sap portuguès i és una enamorada del país). :-)
.
.
Després de la pausa hi ha hagut una taula debat: "Experiències a Espanya". Han intervingut Pepe García (de Málaga) i Cristina Novoa (de Galícia).
El primer ha dut uns punts de llibre molt macos (una col·lecció de cinc que ha volat), i de Galícia han portat una sèrie de diferents materials que utilitzen per promocionar la lectira a les biblioteques escolars d'allà (realment, de molta qualitat i en cantitat d'oferta, per a totes les edats i gustos).

.
Tot seguit hem fet la pausa de dues hores per dinar. Nosaltres hem tornat a dinar al bar de la facultat (aquella cosa amb taules, cadires i menjar que no tenim nosaltres).
.
Per la tarda hi han hagut les "sessions d'experiències i activitats d'interès". Jo he anat a aquesta:
Aula Magna 1: SOS! Lectura Obligatòria. Chahida Haddad (Responsable de la biblioteca Xavier Benguerel) i Ments curioses. M. Isabel Minguillón (Biblioteca Mercè Rodoreda) (biblioteca pública)
.
A la següent hora no he anat a cap i m'he quedat al punt d'informació.

Finalment, la conferència de clausura ha estat de la mà de Daniel Cassany, que ha parlat de com els joves d'avui fan tantes coses i en canvi suspenen a classe (o sigui, fotologs, fòrums, blogs.. etc).
.
Us deixo amb un vídeo-resum amb algunes de les fotos!
.
.

.

1 comentari:

Montse ha dit...

Eli, fent servir el teu blog voldria felicitar a totes les voluntàries de les Jornades per l'atenció i els somriures que ens vàreu dedicar. Gràcies.
He enllaçat la teva entrada al final del meu petit resum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails