25 de febrer 2009

IV Jornades de Biblioteques Escolars (dia 1)

Avui, després d'haver dormit poc més d'una horeta, he anat a fer de voluntària a les quartes Jornades de Biblioteques Escolars (organitzades pel COBDC).
Aquest cop erem set voluntaris, totes noies!

El primer dia ha estat molt bé.
Primer hi han hagut les acreditacions i després, quan ja tothom tenia la seva carpeta, i després de la benvinguda de la presidenta del Col·legi i de la regidora d'Educació de Barcelona s'ha donat pas a la conferència innaugural.
.
.
Desenganyem-nos: algunes sessions inaugurals són un pal..., no? Doncs aquesta no! Ha estat molt bé. Hem rigut molt. L'ha fet Claudi Alsina (sota el títol de "Innovació, llibres i matemàtiques").
Powerpoint amè d'imatges ocurrents i divertides, acudits dels bons, contingut bo i ... música! si si, música per estimar les matemàtiques ijijijijiji
.
Després, la gran esperada pausa café (croissanets i suc) i, tot seguit, dues conferències més:
- Pla de Lectura del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya (Joan Badia)
- La biblioteca Artur Martorell i el Pla de biblioteques escolars municipals (Roser Colomer i Encarna Isanda).
S'han acabat amb una mica de polèmica entre els assitents (les biblioteques escolars sempre van mancades de recursos però si a sobre no són de Barcelona, pitjor).
.
A la tarda, la sessió s'ha dividit en 4 parts (http://www.cobdc.org/jornades/4JBE/programa.html). Jo m'he quedat a la Sala d'Actes, que era el meu lloc. La primera xerrada (biblioteca i alumnat amb necessitats educatives especials) estava prou bé. La segona, sobre blocs i recursos web 2.0, crec què, tot i que el que deia m'ha semblat molt interessant, per al meu gust crec que no s'adequava bé el nom de la xerrada amb el contingut de la qual.

I ara bé. Feta la crònica, us diré el millor del dia: la Facultat d'INEFC! Per favor! és la canya! jajajaja. Tenen de tot, a tot arreu veus gent practicant ...no sé, de tot: gimàstica artística, bàdminton, esgrima, bàsket, futbol (quasi tot és transparent) (la cafeteria té vistes directes al camp) i tenen fins i tot un trosset on fer voley platja, amb sorra! jejeje.
Per la tarda, a partir de les cinc, s'ompla de nens!

En certa manera, hi ha coses que semblen ben bé de parc temàtic. (Podem observar, a les fotografies d'abaix, com els nens omplen tot. Eren grups diferents... uns pràcticavant salts i volteretes, unes nenes feien com rítmica, en un altre lloc mesuraven amb una màquina la velocitat o l'altura dels nens al saltar... no sé, moltes cosetes xD!LinkWithin

Related Posts with Thumbnails