30 d’agost 2008

Jack the Ripper

O més conegut com "Jack el destripador"... o en català, "Jack l'esbudellador" (qui utilitza el terme en català?)
A la web de London for free hi havia indicacions per fer la ruta a peu, i avui me l'he fet xino-xano. En realitat, més que seguir les passes del serial killer, he descobert una zona nova, totalment diferent a la bulliciosa i lluminosa Londres.

La ruta comença al mercat d'Spitafields (per fi l'he vist!), a Liverpool street. No m'expandiré gaire en les explicacions. Era nar seguint les indicacions i nar veient els carrers on vivien aquestes pobres noies i els llocs on vàren ser trobades mortes. Va ser l'any 1888.

La ruta també explica coses curioses i anotacions de la vida londinenca de finals del segle XIX. He vist edificis històrics de la época del Gran Incendi (1666), i alguns dels locals (que encara es conserven) on anaven les víctimes d'en Jack.

Finalment he arribat a Whitechapel, un barri una mica marginal què deixa de ser multicultural i es concentra només en una sola cultura, como el Soho-Xino. Hi ha una gran i enorme mezquita, tot un símbol.

Prop d'allà, també hi ha el Royal London Hospital:
-
Com a curiositat, dir que en aquest hospital va ser tractat fins a la seva mort Joseph Merrick, també conegut com "l'home elefant". Es va definir així:

Mi cráneo tiene una circunferencia de 91,44 cm, con una gran protuberancia carnosa en la parte posterior del tamaño de una taza de desayuno. La otra parte es, por describirla de alguna manera, una colección de colinas y valles, como si la hubiesen amasado, mientras que mi rostro es una visión que ninguna persona podría imaginar. La mano derecha tiene casi el tamaño y la forma de la pata delantera de un elefante, midiendo más de 30 cm de circunferencia en la muñeca y 12 en uno de los dedos. El otro brazo con su mano no son más grandes que los de una niña de diez años de edad, aunque bien proporcionados. Mis piernas y pies, al igual que mi cuerpo, están cubiertos por una piel gruesa y con aspecto de masilla, muy parecida a la de un elefante y casi del mismo color. De hecho, nadie que no me haya visto creería que una cosa así pueda existir".
..
Guanyava diners exposant-se com un mono de fira fins que un metge se'l va endur al Royal London Hospital. De fet (no ho sabia), el crani/esquelet es conserva i forma part d'un petit museu gratuït que té el propi hospital.

Per altra banda, avui m'he despedit del Cervantes.. i m'ha fet molta pena, perquè hi estava molt bé!. Al fotolog en parlo una mica més (no gaire més). Queda pendent una entrada dedicada!
.

2 comentaris:

Mariaina ha dit...

Agggggggggggg que tetric, no? Que millor que recordar l abominable Jack que sentint Mes que la meva Sang (dels Laxn!)?

Jo tambe he acabat les practiques, i amb les practiques s acaba el viatget a les ameriques...

Una abracada Eli

tidusin ha dit...

si traduim to spoil com a "destripar"... seria correcte dir "Oh, m'has esbudellat el final de la película?"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails