25 d’agost 2008

Imperial War Museum, carnaval... i Peter Pan :-)

Sabeu quin és un dels museus més grans i més interessants de Londres? L'Imperial War Museum! (no apte per a persones que s'alteren en veure armament, tancs i material bèl·lic)
És molt gran, molt. Hem trigat casi tres hores en veure'l, i això que ens hem deixat algunes sales! A part, és com un gran laberint.

Al començament sembla petit: hi ha una gran sala amb tancs i avionetes penjades del sostre. Tot es pot tocar, és molt accesible en aquest sentit:
.
Després arriba la secció de submarins (que n'hi ha un exemple perque vegis com són per dins), i a continuació hi ha una part molt interessant que és "els nens i la guerra". En aquest apartat (que és una mica trist) hi ha material relacionat amb nens que van viure alguna de les dues guerres mundials (joguines sobretot) i lo millor de tot és la reproducció d'una casa (sencera!): el pati, el menjador, cuina, habitacions... (tot això en una estructura en forma real de casa, amb teules i tot, i dos pisos, súper real!)

A continuació s'obra un apartat de laberints amb diferents apartats... primera guerra mundial, periode entre guerres, segona guerra, guerra freda, guerra del golf... cada apartat amb tot el material que us pogueu imaginar: documents, uniformes, medalles, armament... També hi havia tot un seguit de sales amb altres guerres actuals, com també alguns materials de la guerra civil espanyola (cartells propagandístics sobretot) i altres esdeveniments relacionats, com l'inici del mur de Berlín i la seva posterior caiguda.
Hi havia un apartat que simbolitzava una trinxera i era una mica angoixant i agobiant, perquè era molt fosc i estavem sols, i de cop ha aparegut un vigilant amb una llanterna i ens ha espantat!

L'última cosa que destacaré d'aquest museu, és tot un apartat (de dos pisos) dedicat al holocaust nazi (prop de la secció de resum de crims contra la humanitat).
Realment, molt i molt angoixant. Donava molt mal rollo. Hi havia "pijamas de rayas" i videos, fotos, ... fins i tot una maqueta d'Auschwitz (no me l'imaginava tan gran -_-).

Crec que és un museu que, encara que no t'interessi el tema bèl·lic, històricament està molt bé.

Per passar-nos el mal rollo, hem anat al Carnaval de Notting Hill... però HORROR, era un infern! MILERS I MILERS I MILERS de persones... el metro només per sortir (no es podia entrar!) i no paraven d'arribar metros carregats de sardines (perdó, persones) i això que Notting té 3 linies de metro! Centenars de policies (a peu, a cavall...) buffff. Hem estat només una estoneta.

I lo millor ha vingut després! Hem anat als jardins Kensington a veure la estatua de Peter Pan :_)

Exacte, aquí el tenim... Peter pan, THE BOY WHO WOULD NOT GROW UP.
Obra estel·lar de [Sir] James Barrie. He mirat a la wikipèdia. Barrie va ser un pobre desgraciat.

Ja comença el compte enrera.... dilluns que vé ja seré a la facultat (oh my god!!!) (no tinc gaires ganes... -_-) (no és que em molesti la facultat, però prefereixo Londres!).
.

1 comentari:

Soyyoeldani ha dit...

WOLA!!!

Aquest museu va ser l'únic dels imprescindibles per moi que no vaig nar a veure, xq vam haber de fer canvi de plans d'última hora i no vam poder.... pero weno, ja ho veuré a la propera!

Doncs jo també vaig plorar amb Mar Adentro... es que es tan i tan bona!!!!!!

fins aviat super becaria!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails