25 de juliol 2008

Santa Cristina


Lloret té un dia què, a plena temporada estiuenca, les botigues tanquen i la gent del poble és dedica exclusivament a una única cosa: gaudir de la festa major.
Santa Cristina és, doncs, un dia semblant al de cap d'any on et trobes a la gent que fa temps que no veus. Us explico així per sobre (les fotos són del 2005)

A les 7:30 comença la missa oficial, per a les 8 sortir tots junts cap a la procesó marítima. Els que són espavilats, poden anar per mar (hi ha tiquets per als vaixells, però s'acaben ben aviat! molt aviat!)

En barco és maco. A mig camí (a l'altura de Sant Pere del Bosc) els vaixells paren. I és canta "La Salve". Totes les barques i barquetes (hi ha molta "barqueta particular") van darrera la nau capitana, q és la que porta a les obreres de santa Cristina, els obrers majors, i la estàtua de la santa (entre altres).
Quan s'acaba de cantar "La Salve", comença la regata de llaguts masculina, fins a Santa Cristina
-.
Un cop arriben totes les barques, la procesó enfila cap a l'ermita. Allà es fa una petita missa i un estofat popular (tot i que reconec que estofat a les 11 del matí....boh) (però la gent seu i menja, si, sembla el Regne Unit...)
-
Cap als volts de les 12, el personal important (obreres, obrers, orquestra, entitats polítiques, vogadors, etc) marxa amb les barques cap al poble. Tot i així, la gran part de gent "NO VIP" es queda a la platgeta :-) De tornada a Lloret es fa la competició de llaguts femenina.

Per la tarda, cap a les 7, es fa el popular Ball de Plaça (o Dansa de les Almoratxes), on les quatre obreres de l'any ballen amb les seves respectives parelles escollides. (L'elecció d'aquestes obreres i tot el que això implica és massa llarg i tampoc en tinc coneixements totals, per tant, ho deixo aquí) :-) (i us poso la foto de la part "més divertida" del ball, el Toquen a Còrrer, on la gent aplaudeix i van fent voltes, i a vegades en fan moltes i d'altres no (enguany, només tres voltes!)
-k

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails