18 de maig 2008

El dia dels museus

Avui s'ha celebrat el dia internacional dels museus. Bé, en realitat ahir també, i molts museus també van obrir portes de nit :-)
-
Jo avui he aprofitat per "fer una mica el guiri" per Barcelona...
.
1. Museu de Ciències Naturals. [Unió del Museu de Zoologia i el de Geologia] La part de zoologia és molt interessant... sobretot la part de les abelles: panells de mel plens d'abelles vives (rere un vidre, clar!)... i bé, la part de geologia és una mica més avorrideta (mm.. bé, pel meu gust!).
.
(L'Uri mirant el cranc gegant japonès)
.
Tot i així, al museu de geologia t'hi pots trobar coses curioses, com un esquelet de mamut:
.
.
Tot i que, no entenc perquè no estava a la zona de zoologia... Es tracta de l'exemplar més complert trobat a Catalunya, al 1922).
.
Hem aprofitat també per veure l'exposició temporal de "Assassinat al Museu", on fan veure que maten al director del museu i t'has de convertir en metge forense i descobrir qui ha estat l'assassí entre els 6 sospitosos que hi ha.
.
2. CCCB: On hi havia la exposició de "Magnum. Deu seqüències" i la de "Post-it city" (m'ha agradat més aquesta segona).
.
3. Museu Picasso: Bé, a mi mai m'ha agradat gaire Picasso, però sempre s'han d'aprofitar dies com aquests per aproximar-se a artistes i monuments, no? Crec que el que més m'ha sorprès de Picasso ha estat la seva obsessió per "Las Meninas". A més, hi havia una exposició temporal que justament també tractava aquest tema, i hem vist un video interactiu on sortia un actor fent de Velàzquez pintant el famós quadre, amb una mica de prespectiva del que realment estava veient i pintant. I cap al final també hi havia quadres de diferents artistes que havien versionat aquesta obra clàssica... i un d'ells ens ha encantat: era tan gran com el quadre autèntic, amb el mirall i la porta de llum al fons, igual... però en comptes de Meninas... hi havia maletes! moltes moltes maletes! en tons foscos i barrocs...
(el volia posar però pel google no el trobo pas... si algú en sap alguna cosa, ..que ho digui! :D)
.
I això ha estat tot.
Ara em queda pendent el Jardi Botànic [però ja he vist a la web que cada últim diuemenge de mes, obra portes ^_^]
-


2 comentaris:

Grelda Ortiz ha dit...

I no vas anar al marítim??? i mira que t'havia invitat... ni tan sols un moment al matí de diumenge??.... snif snif Aneu a la biblioteca del Museu Marítim!!!.... XD

Anònim ha dit...

Grelda!! no vam anar al Marítim perque tant jo com el meu amic ja hi haviem estat, i vam intentar a anar a visitar llocs desconeguts (a excepció del CCCB, però com que les exposicions van canviant, sempre és diferent!!)

;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails