23 de maig 2008

11enes Jornades Catalanes d'Informació i Documentació. (1a part)

.
.
Ja s'han acabat les Jornades!

Després de dos dies força intensos, en faré un petit resum. Cal dir que la meva experiència ha estat com a voluntària (per tant, en el meu horari com a tal, no tenia elecció d'assistència). Tampoc em pararé en detalls generalistes, ja que per això, ja existeix un blog oficial!

Dia 1.---

Dues xerrades de benvinguda. La primera, a càrrec de la presidenta del COBDC (Eulàlia Espinàs) i la segona per part d'AARON SCHMIDT. Cal dir que, a partir d'avui, en sóc fan.
Es tracta d'un bibliotecari 2.0 americà que a molts ens ha deixat encantats.
.
Va començar dient que no cal veure google com una amenaça, sinó com una eina.. i a partir d'aquí va seguir el seu discurs: usability, catàlegs d'interfície clara i directa, potenciar l'ús de les noves tecnologies (per exemple, amb els mòbils), ... potenciar els diferents usos dels ordinadors (jocs, xats...), facebook/mySpace/Flickr..., total, que les biblioteques s'han de posar al dia.
.
També va dir que cada cop la gent juga més a ser bibliotecari, posant etiquetes, sindicant continguts, donant respostes i cercant informació per la gent que pregunta (yahoo answers per exemple), posant la seva col·lecció de llibres a la xarxa (LibraryThing, entre altres) i que avui en dia el que cal és jugar. Jugar. Jugar en el sentit més ampli de la paraula. Va posar exemples de diferents jocs socials d'avui en dia (Buzz, Singstar, EyeToy...) i de altres tipus de jocs que ens posen a la pell de diferents professioanls (Phoenix Wright, Hotel Dusk, Trauma Center...).
Bé, a mi em va encantar tot aquest discurs!

A les 12.00 vaig anar a la taula de debat: "Amb les noves titulacions, el sector compatarà amb els professionals que necessita?". Vàries persones de diferents camps van donar el seu punt de vista. A destacar la frase d'Hugo Agud (Greendata): "No s'han de buscar titulacions. S'han de buscar persones competents". Algo així (potser no amb aquestes paraules però si en aquest sentit).

Per la tarda vaig estar a la Sala 111, on van haver vàries ponències (Comunicacions i Bones pràctiques).

[El segon dia el deixo per demà] :-)

Aquí us deixo un parell de fotos. Voluntaris 2.0 xD (per cert!!!! avui ens hem fet una foto amb l'Aaron! osti, és que a més de ser una persona encantadora i innovadora... està boníssim!) (sóc conscient de lo "quinceañero" que sona el comentari, i poc professional, jajajaja... però és que és veritat! visca els librarians 2.0!)
.

5 comentaris:

Mariaina ha dit...

Que guais aquestes jornades ^^

espaciomoda.com ha dit...

hola m'agradaria poguer contactar amb tu mitjançant email. estic preparant una oposició (técnic auxiliar bibliotecari)i vull comentarte un parell de coses!

gràcies,

xavi
xaviorri@hotmail.com

aquest es el blog del treball. una botiga online.

Grelda Ortiz ha dit...

Guapas las fotos!! Ya podrías haber subido la de Aaron! He colgado la de los dibujitos del punto de información en el Flickr!!!

Anònim ha dit...

Bon resum de la conferència de l'Aaron, Eli. L'haurien de llegir els que diuen que la conferència no va tenir un missatge estructurat.

Ferran

Anònim ha dit...

amb mi? tan de bo que et pugui ajudar! Et faig un correu :)

aina.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails