26 de maig 2008

11enes Jornades... (2a part)

- Segona part...
,
Divendres m'havia proposat assistir a la taula rodona sobre mecenatge i patrocini... però a prop d'allà, Aaron Schimdt estava a punt d'inciar un taller: "Libraries and the write/read web: going deeper". En anglès i sense traductors... però inevitable!!!
.
Novament, no ens va defraudar.
.
Fins i tot, una assistent al taller (no en recordo el nom) va sortir a explicar com havien aplicat NetVibes a la xarxa de biblioteques de Sabadell. Es tracta d'un espai on es poden anar posant widgets, eines, recursos.... (twitter, llistes de blogs, notícies, anuncis de jornades, documents, diccionaris, cercadors...) etc.
.
Aaron Schmidt ens va anar parlant de moltíssimes coses, com les utilitats del meebo... o com n'és d'útil instaurar una interfície de gtalk (o missatgeria instantània similar) a la web de la biblioteca ("ask a librarian") (que tot i semblar general, les converses són privades). També va parlar del facebook i de com es diferenciava del Myspace.. (el facebook permet ser més "institucional", si el vaig entendre bé....). I ens va posar exemples de biblioteques que havien saltat a tal espai.
.
Va ser una gran xerrada! També va parlar del funcionament de l'RSS. Per fer-ho, va ajudar-se d'aquest vídeo: RSS IN PLAIN ENGLISH (he posat la versió subtitulada!). També ens va mostrar aquest vídeo.
.
* Quan va acabar, va haver-hi la pausa-café, on, a part de menjar crusanets de xocolata, també vaig aprofitar per conèixer personalment al Ferran i la Gamoia. Molt de gust!. I també, com no, ens vam fer una foto amb l'Aaron!!! ^_^:
,
.
Després vaig assistir a: "Especialització o transversalitat en la professió: quins són els límits?"
(justament en Ferran en parla al seu blog i no és la meva intenció repetir la informació! :D).
.
Després de dinar, la majoria de voluntaris ens vam reunir a la sala 111, on anunciaven la nova cara de la revista Ítem. El Gascón feia broma amb el tamany de la nova revista per si cabria o no a les prestatgeries de les cases dels bibliotecaris... i quan vam (els voluntaris) repartir la nova publicació, crec que tothom va respirar alleugerit: és més ample, però crec que manté la mateixa alçada.

La veritat, no sóc col·legiada i no tinc una col·lecció d'Ítems a casa per a poder-ho comprovar... però si he estat a cases de bibliotecaris i a veritat és que les acostumen a tenir totes juntetes en un espai reservat per a tal funció! :-)

Les clowclusions... bé... pasopalabra XD. :-)
.
Finalment, la copa de cava i el pica-pica final....
,

(Jo em vaig mostrar una mica reàcia a tal postre, perquè pensava que eren bombonets de menta amb guanició de coco ratllat... sort que la meva imaginació no correspon casi mai amb la realitat: era mousse de xocolata... amb xocolata blanca ratllada pel damunt... un plaer!!!!)

.

.En definitiva, jo repetiré com a voluntària si puc! :-)! És una expeiència molt bona!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies pels enllaços i la menció, Eli. Entre altres coses aquestes trobades serveixen també per conèixer-nos, que a vegades sembla que companys de professió de diferents àmbits no haguem de relacionar-nos ;-)

Per descans del Jesús, el nou Ítem és una mica més baix que l'anterior :-p

Les clownclusions... portaran cua. Però qui no s'arrisca no pisca, i l'organització s'ha arriscat de valent.

Ferran

Anònim ha dit...

"Però qui no s'arrisca no pisca, i l'organització s'ha arriscat de valent."

jaaaaaaa, això no t'ho nego xD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails