27 de febrer 2021

Exposició: Fer. L'humor amable (Arts Santa Mònica).

Si una cosa té el confinament municipal en una ciutat com Barcelona, és que realment no te l'acabes. 

Aquesta setmana ha sigut la última que podíem veure l'exposició "Fer. L'humor amable" a l'Arts Santa Mònica. És petitona, però sempre són d'agrair les exposicions al voltant de l'humor gràfic (no sé si algú de vosaltres va poder arribar a veure l'exposició del Perich al Centre Cultural El Born, però allò sí que era una senyora exposició.. amb un muntatge molt currat!).

Aquesta que avui us comento és més discreta, ocupa un espai petitó.

Fer és el nom amb el qual era conegut Josep Antoni Fernández i Fernández, mort ara fa uns mesos. Havia estat un ninotaire satíric molt conegut, publicant al diari Avui/El Punt Avui i dirigint revistes com El Papus o El Jueves.

L'exposició recull una mica (breument) la seva obra: alguns treballs per poder entendre el que feia i quin era el seu to habitual. Com a curiositat diré que també hi apareixen algunes de les seves primeres vinyetes, amb un estil força diferent al que va acabar adoptant.

Fer va impulsar el Premi Internacional d'Humor Gat Perich i també havia guanyat una creu de Sant Jordi. Aquí us deixo amb algunes imatges:
I aquí una foto de la vitrina on apareix la seva capseta d'aquarel·les. Trobo que li donava un toc força característic.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Això si Barcelona està a la teva comarca!

Fem m'agradava força, però no sé si prou com per anar a una expo seva...

Eli Ramirez ha dit...

si, realment Barcelona ofereix moltes possibilitats...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails