01 de gener 2021

Lectures 2020

Darrerament em trobo que cada any llegeixo més que l'anterior. Suposo que arribarà un punt que la cosa ja s'aturarà hehe. L'any passat van ser 168 lectures, fa dos anys, 150. Fa tres, 143.

Enguany n'han sigut 206. També és cert que he llegit més còmic que mai i que no és el mateix llegir un còmic que una novel·la, però bé. Coses del confinament i de tenir una feina on passen contínuament llibres per les teves mans, suposo! :-) 

Se'm fa molt difícil dir quins títols m'han agradat més, però ahir em vaig entretenir en mirar algunes dades estadístiques, com per exemple quants havia llegit en català o quants són escrits per homes i quants per dones. No és una cosa que forci, la veritat. Són dades casuals.


I sorprenentment, llegeixo quasi 50% autors i 50% autores. 

El què sap greu és la poca oferta de còmic en català que tenim. De 149 còmic que he llegit, només 16 han sigut en català. Una pena, la veritat!

En fi, per un any ple de lectures!! :-)

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Tu no ets d'aquest planeta, per més confinament o per més bibliotecària que siguis. 206 fa que no siguis humana. Perquè mira, diràs que la majoria són còmics i que això va molt ràpid, però llegir 57 llibres a banda de tots els còmics, és ja un número bestial.

Pel que fa a les estadístiques, jo també les faig i sí que les forço per llegir de manera paritària, tot i que ara ja no cal, perquè hi ha moltes autores que em ve molt de gust llegir i quan compro llibres no ho he de forçar gens perquè la cosa quedi equilibrada. On sí que la meva estadística és taxativa és n l'idioma. Llegeixo més del 90% en català i aquest percentatge va a més cada any. Si no fos perquè de tant en tant m'agrada llegir algun llibre en anglès, voldria fer algun dels meus parcials (cada 100 llibres) en el que tots fossin en català. Ara mateix (ho acabo de comprovar), en porto 45 de seguits en català.

Comento totes aquestes merdes meves perquè, com que no has penjat la llista de lectura, no puc dir quins he llegit i quins no... Sí que et puc dir que no he llegit, segur, cap dels còmics que tu hagis llegit. Però de llibre més d'un sí.

Eli Ramirez ha dit...

Jo enguany m'he proposat llegir més en anglès, però còmics. Més enllà no m'hi atreveixo, no tinc nivell.

Segur que si poso la llista trobaríem punts en comú, però al ser tant llarga em fa una mica de mandra. Potser ho faig mensual.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails