14 de novembre 2019

[Lectures] El Reglamento (Tony Peake)

Hi ha llibres que tens en llista d'espera molt de temps i altres que agafes de casualitat. Aquest n'és un d'ells: no n'havia sentit a parlar, no el coneixia... però el vaig veure destacat en un prestatge de la biblioteca i me'l vaig emportar cap a casa. 

Potser no és un gran llibre ni segurament el recordaré amb el pas del temps, però com que no acostumo a llegir històries contextualitzades a Sudàfrica vaig pensar que per variar una mica, ja m'anava bé. I no està malament.

El protagonista és en Paul Harvey, un alumne d'un prestigiós internat a Pretòria als anys 60. Els fets es desenvolupen al voltant de la crisi dels míssils de Cuba (fets ocorreguts a la tardor de 1962, en plena Guerra Freda, que van suposar una gran tensió entre la Unió Soviètica i els Estats Units). En Harvey, juntament amb altres companys, miren de saber que passa al món amb les notícies que els hi arriben mentre esperen, alhora, el judici de Mandela. Un dels qui més ajudarà a obrir els ulls és un professor a qui li agrada fer tertúlies i despertar el pensament crític entre els seus alumnes, malgrat que això no agradi a tothom.

Però el llibre no va d'això. O no només va d'això. En Paul és un nano solitari, dels qui li costa fer amics... però veu que allà hi ha certes jerarquies i fa el que pot i més per integrar-se al club de moda: un club on el líder sotmet a diferents proves als aspirants per admetre'ls o no al grup. I sense voler, el Paul desenvolupa algunes accions que no sap ben bé on el portaran (o qui en sortirà perjudicat). Per altra banda, també està en una edat complicada i algunes coses se li desperten dins seu, de forma paralel·la a les accions que va realitzant.

No és mal llibre però a mi personalment no m'ha acabat de fer al pes del tot.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails