25 d’octubre 2019

[Lectures] Tara Westover: Una educació

Aquest llibre, mentre el llegia, m'anava fent patir. Però anem al principi: l'argument.

Una educació és una autobiografia on l'autora, Tara Westover, ens explica la seva vida. Ella, nascuda pel mig de Idaho i enmig d'una família mormona, no coneix més realitat que la que imposa el seu pare, un home autoritari que creu que la fi del món s'acosta i que no permet que els seus fills vagin a metges ni molt menys a cap escola per a què els hi rentin el cervell. Bé, això no és del tot cert: la Tara té germans més grans i ells si que van anar a l'escola... uns anys... després el pare es va obsessionant i els retira a tots.

La Tara és diferent: té ganes de saber coses, té ganes de cantar... i investigant descobreix que pot accedir a la universitat sense haver passat per la primària, i aquest serà el seu objectiu. I no és fàcil: us imagineu arribar a un lloc i no saber com és un examen, no saber que al teu país hi ha hagut guerra o, NI TAN SOLS, el dia exacte del teu aniversari?

I no vull fer massa spoiler, però ja us podeu imaginar què passa (acaba traient-se un doctorat en pocs anys XD). I què suposa això per la família. I en sèrio, el llibre em va impactar per la força de voluntat de la noia i per la seva manca de coneixements de la vida (o higiene personal, etc.). I quan us deia que el llibre em va fer patir, és ben cert: als germans els hi passen mil i una coses i el pare no vol saber res de metges perquè la seva dona és una curandera de les que ho arregla tot amb herbes. I bé, resulta que el pare treballa com de xatarrer i obliga als seus fills a treballar allà sense cap mena de protecció. Ho vaig passar fatal amb algunes escenes. A més, que no ho he dit, però la seva família tela. Que allò supera moltes línies vermelles...

2 comentaris:

roser ha dit...

que fort!

Eli Ramirez ha dit...

si molt fort. I una lectura molt interessant!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails