31 d’octubre 2019

[Lectures] Nimbo (Siega #2)

Ara estava mirant quan sortia el tercer volum d'aquesta fantàstica trilogia i m'he adonat que no vaig parlar de NIMBO aquí al blog.

Neal Shusterman és un autor del qual he llegit poc però tot el que he llegit m'ha agradat. Fa més o menys un any us parlava de dues obres seves: SIEGA I ABISMO. Abismo és una obra molt íntima i personal (potser no per a tots els públics) i Siega és la primera part d'una triologia que ENGANXA i està molt bé.

De què va? doncs d'un món on la mort ja no arriba per causes naturals i són els anomenats SEGADORS els qui realitzen la feixuga feina de treure la vida, basant-se (en principi) en criteris estadístics i etc. Però clar, hi ha de tot. I en el primer llibre veiem la iniciació de dos segadors "novatos": dos joves (Citra i Rowan) que comencen un camí que pot ser, si volen, etern. 

En aquest segon llibre, NIMBO, veiem l'evolució d'aquests personatges i tots els del seu entorn, però amb un protagonista més: EL NIMBO. Us heu d'imaginar que el Nimbo és com un ordinador central que sap TOT el que passa al món i CONEIX a cadascun dels habitants. En el primer llibre el Nimbo és una eina, un recurs... en aquest segon volum, pren una importància vital.

I alerta, que el segon llibre acaba amb un hype molt crescut.
THE TOLL, el tercer llibre, es publica en anglès dimarts vinent. Esperem que Nocturna Ediciones no trigui en traduïr-lo :-)!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails