03 d’octubre 2019

Aprenent serigrafia

Aquest estiu vaig fer un curs d'iniciació a la SERIGRAFIA. Em va encantar, vaig descobrir tot un món perquè sí que sabia més o menys com funcionava i ho havia vist fer, però aquest curs va ser molt complet (i molt intens!!!!). En total van ser sis classes, però cada classe era de tres hores. Ja us podeu imaginar que si vas per feina dóna molt de sí i amb sis dies pots aprendre un munt.

Primer vam insolar les plaques. Bueno el vocabulari no el sé, per això poso fotos. És un marc de fusta amb una malla (que té més o menys forats segons la qualitat de la imatge que necessitis). La nostra era normaleta, suficient. L'has de "pintar" amb una pintura insoladora i deixar secar, i després agafem un dibuix/foto que portem amb una plantilla i fem el procés d'insolació, que es tracta de, en una cambra fosca, aplicar llum perque la part on hi ha tinta quedi transparent i pugui passar-hi la tinta. 

Soc conscient que m'explico fatal i anireu més ràpid veient un tutorial a Youtube.


En tot cas, aquí és quan ja hem fet el procés i tenim la nostra placa apunt de ser utilitzada.


I aquí ja és quan la tenia muntada damunt de la taula (amb fixadors de ferro perquè no se'ns mogui!!).
La primera prova va ser amb papers i amb tinta apta per a paper. Vaig fer un disseny senzill i vaig "imprimir" unes quantes cartolines.


S'han de deixar secar una mica: El profe també ens va ensenyar les diferències entre tintes. Les de paper, les de roba, etc.


El següent dia vam utilitzar el mateix disseny (la mateixa base) però vam canviar de tintes i vam actuar sobre tela. Tot va ser molt precipitat, vaig agafar lo primer que vaig trobar per casa, jejejeej. Una funda de coixi vella que aviat seran dos coixins (això ja fa 4 mesos que ho dic).


Lo bo és que les plaques es poden REUTILITZAR, i s'han de netejar amb productes especials i deixar secar... o aplicar calor amb un ventilador per secar-ho més ràpid :-)


Les següents tres classes eren ja lliures i podiem fer tot allò que ens donés temps de fer. El primer dia vaig voler provar de fer punts de llibre a dues tintes. Primer vaig fer una passada pel groc i després pel blau, de manera que quedessin tres colors (blau, groc, verd). Aquí vam haver d'aplicar un producte de transparència per poder-ho fer possible.Que per cert, a molts us he donat punts però encara en tinc alguns. I estan numerats!!! en van sortir 116 de bons :-)

Aquesta foto següent és perquè mireu això de la insolació. S'aplica llum però per evitar que es desvelin hem de posar molt de pes al damunt per evitar que s'espatlli la cosa.


Per últim vaig fer un altre disseny, rollo bibliotecari, i em vaig fer unes calcetes i una samarreta. I del disseny gran de la samarreta també n'he fet bosses i les tinc a la venta. Un dia d'aquests us les ensenyo :)PER CERT, EL CURS EL VAIG FER AL PATI LLIMONA I US EL RECOMANO PERQUÈ ESTÀ MOLT BÉ DE PREU I VAL LA PENA PERQUÈ EL TIO EN SAP MOLT.

7 comentaris:

roser ha dit...

Super guai

irati ha dit...

Amés a més es veu molt entretingut i divertit!
Quina sort fer aquest curs!

IRATI

Eli Ramirez ha dit...

Roser, Irati: sí, és un curs que val molt la pena i , a més, està bé de preu!

artur ha dit...

Interessant i entretingut ... i a més, pots reciclar !! ;D
Molt bon treball i s'ha t'ha entès molt bé, no pateixis ;)

Eli Ramirez ha dit...

jajaja merci, són tants detallets que mentre ho explicava pensava... no sé si m'estic liant jajaja

Sergi ha dit...

Però sembla que hagin inventat aquesta tècnica per tu! No sé perquè t'imagino tota emocionada serigrafiant els teus dissenys, hehehe.

Eli Ramirez ha dit...

jejejeje doncs sí, i el tema va donar de sí per diversos còmics ijijij
La veritat és que és com màgia... veure com de cop queda imprès!!
ho recomano molt!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails