18 de setembre 2019

Exposició "El Víbora" al MNAC

Tenim sort, a Barcelona. És així. Bé, qui diu Barcelona diu qualsevol altre ciutat... però és que realment l'oferta cultural que tenim és infinita, no te l'acabes. Ara mateix, per exemple, hi ha moltes exposicions que valen la pena. Sumeu que tots els centres cívics i centres formatius han llençat les seves propostes i que les sales de teatre ja han anunciat tot el que ens podem esperar d'aquesta temporada. 

Què ens cal? temps i diners. Per sort, moltes de les coses 
són gratuïtes o molt econòmiques!

Però anem a lo que anem: al MNAC hi ha una expo de El Víbora. Fins al 29 de setembre, espavileu si us interessa anar-hi i encara no ho heu fet.

Jo, a veure, sincerament no soc de Víbora. Ni de l'època ni de l'estil... però tot el que sigui exposició al voltant del món del còmic m'interessa (per cert, a l'octubre al MNAC porten una expo de Tezuka!). I a més, sempre val la pena pujar al MNAC per les bones vistes que ofereix de la ciutat.

La expo no és molt gran, però et fas una idea de tot plegat i de com va marcar a la generació dels 80 i 90. Us poso algunes fotos.

Es tracta d'una expo que vol retre homenatge a la revista i als seus autors, ja que enguany s'han complert 49 anys de la publicació del primer número.

El que hi trobareu és, sobretot, imatges de còmics dels primers anys, de quan va sorgir la cultura underground mentre el país iniciava la seva etapa democràtica (la cosa va lenta). Hi ha 35 obres originals i després, a la paret llarga, podeu veure-hi més de 100 portades de la revista, portades que en el seu moment van ser ben transgressores i van tirar per terra l'estètica tradicional.

Enllaços:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails