05 de juliol 2019

Open House BCN: Espai Marc Martí + Museu secret


Potser Marc Martí així de bones a primeres no us sonarà de res... però si els busqueu a Google us trobareu el lema "líders en impressió digital" i... sí, bona part de la publicitat impresa que vieu pels carrers surten d'aquí. I és per això que és interessant visitar aquest espai, però també perquè al segon pis amaguen un museu publicitari que val molt la pena! :)

Per cert, la visita la vaig fer per l'Open House. Sí, ja sé que estem a juny i l'OpenHouse és a l'octubre... però és el que passa quan revises fotografies o quan hi ha temporades que no tens ganes de res i altres que tens ganes de tot ^_^.

Va doncs som-hi, us explico una mica i així serà com si ja hi haguéssiu anat.

L'empresa (o espai) Marc Martí es troba per la zona lletja del Poblenou. I perdoneu que ho expressi així, però la zona aquella fabril pels voltant de Llacuna em sembla una de les zones més inhòspites de la ciutat. A la entrada podem trobar-nos unes banderoles expositives:


Cal dir que l'empresa no té una sola ubicació. És molt gran i opera a nivell nacional i tb a alguns països de fora, però la seu del carrer Pallars (Pallars, 110) és on tenen tota la zona de logística i distribució de cartells. En la següent foto us en podeu fer una mica a la idea:


Segur que n'heu vist mil cops, oi?


Segons ens van dir, en aquesta secció hi treballen 110 treballadors de forma directa i després 10 "enganxadors" que van en moto o similars. Però que vaja, ja us podeu imaginar que per molt que siguin una empresa d'impressió digital a tots nivells, la major part de la facturació és la impressió en gran format.

EL MUSEU

Ara bé, com ja us he avançat, la seu logística amaga un secret: al pis de dalt hi ha un museu publicitari amb un munt de coses! 

Es tracta d'un espai dedicat al món de la publicitat i les arts gràfiques. El seu abast és principalment nacional (català i espanyol) però també hi ha alguna cosa de fora. Podem trobar-hi cartells però també objectes (multitud de formats). En total crec que hi ha 60.000 referències.

Té grans joies, sobretot del modernisme. I una de les darreres incorporacions és el cartell de la botiga Vinçon. Aquí us poso un mini vídeo interessant:


I algunes fotos més, ara del museu:
.

I un parell d'enllaços més per acabar de complementar:
  1. Col·lecció Marc Martí, passió per la publicitat 
    https://mnactec.cat/revista-eix/col%C2%B7leccio-marc-marti-passio-per-la-publicitat/
    Eix, la revista del mNACTEC (Data de consulta: 5 juliol 2019)
  2. Un museo secreto en el Poblenou custodia la memoria gráfica de Barcelona
    https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20151209/museo-secreto-rotulos-y-carteles-4735031
    El Periódico. Desembre, 2015 (Data de consulta: 5 juliol 2019)

Espero que us hagi semblat interessant!

3 comentaris:

roser ha dit...

He sentit dir que va començar penjant cartells, saps si és un llegenda urbana?

Eli Ramirez ha dit...

ai doncs ara que ho dius... em sona que sí que és cert, em sembla recordar que ens ho van explicar a la visita... però fa temps i jo confonc els records ijijijij

Moroboshi ha dit...

I es pot visitar fora de l'Open House?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails