27 de maig 2019

[Lectures] Algunes lectures "professionals" sobre gamificació

Que no només llegeixo còmics i novel·les. 😛

Una de les coses que m'interessen com a professional son els temes de la gamificació (ludificació, com ho diríem en català).


Per dir-ho ras i curt (sense entrar gaire en detall) parlem de gamificar quan volem aplicar tècniques de joc a coses que no són jocs. El concepte és força més ampli i té diverses variants... però bàsicament seria això.

Els dos llibres que us mostro són de l'editorial UOC (el segon, editat conjuntament amb "El profesional de la información) i si tenen una cosa postiva que els identifiqui és que són curtets. Al voltant de 100 pàgines -tant un com l'altre- per introduïr-nos a les idees bàsiques i poder saber-ne una miqueta més.

El primer és de caràcter més general. Vull dir, no pel que fa a les explicacions... sinó a l'ambit. Serveis, sobretot, per a docents i persones que volen introduir aquestes dinàmiques en el seu entorn laboral. El segon, escrit per Ana Ordás (una bibliotecària que és una crack en aquest tema, si voleu podeu mirar la seva web) es centra ja més en l'àmbit bibliotecari, que és el que a mi m'interessa.

Aquests últims anys he intentat aplicar-ho a la feina, però encara de forma molt profana i amb moltes mancances. El llibre ens ajuda a la programació d'aquestes iniciatives, aprendre a descriure'n els objectius, mesurar i avaluar els resultats, etc. També s'hi sumen un bon grapat de bones pràctiques: sempre està bé veure que fan els altres i veure una mica com els hi ha anat, no?

Com que no us he fet ben bé una ressenya, us passo un enllaç que sí que ho és:

Aquí teniu la referència dels llibres:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails