22 d’abril 2019

Micro-ressenyes de còmic (4a entrega 2019)

A portes de Sant Jordi us poso una nova entrega de micro-ressenyes de còmic, la 4a d'enguany. No són còmics recomanats ni no recomanats, simplement són els que vaig llegint :-) Encuentros cercanos 

Comencem pel còmic d'Anabel Colazo. Pel títol i el dibuix de la coberta ens podem fer ja una idea molt aproximada de l'argument. Sí, va d'ovnis. De fet, no sé si ho sabeu, però un "encuentro cercano" és el nom pel qual es coneix el possible avistament d'un ovni o un extraterrestre.
Veia aquest còmic a molts llocs, però no sé si pel títol o pel tipus de dibuix... mai acabava de fer el pas. Però un cop llegit us puc dir que em va sorprendre molt gratament.
El còmic comença quan el Daniel va conduint per una carretera i de cop veu "una cosa rara". A partir d'aquí descobrirem un poble on sempre es murmuren temes paranormals i coneixerem alguns dels seus habitants.

Per cert, em va agradar molt aquesta vinyeta... reconeixeu els personatges de cada motxilla?
La vampira de Barcelona 

Seguim amb un altre còmic fet per gent d'aquí (Iván Ledesma, Miguel Ángel Parra i Jandro González) i sobre un tema molt d'aquí (bé, de Barcelona). No sé si coneixeu la història de la vampira del Raval. Se n'han fet reportatges i fins i tot una obra de teatre (aquí us en parlo, hi vaig anar al 2012). Per resumir direm que va ser una dona malèfica que va viure al barri del Raval i que segrestava per prostituir-los entre la classe bona i després els matava per fer-ne pocions. 
El còmic n'explica la història... penseu que és un tema envoltat de cert misteri i secretisme (gent amb molta pasta se suposa que va mirar de protegir-la) i mai sabrem del cert que hi ha de veritat i que de mentida.
(Pd. El còmic es diu vampira de Barcelona i no del Raval, suposo, per afavorir les ventes)
Quiet girl in a noisy world: a introvert's story 

AQUEST ÉS EL CÒMIC. El millor dels que recomano avui. Debbie Tung, l'autora, és una noia introvertida amant de la lectura, de quedar-se els dies festius.

Tot el que dibuixa és genial... no pel dibuix, que també, sinó per les coses que explica, per l'alt grau d'empatia que em genera. Ara ha tret un altre llibre. El vaig comprar però encara no m'ha arribat: 
Book love --> https://debbietung.com/books
ADOREU-LA --> https://www.instagram.com/wheresmybubble/
Introvert doodles 

I seguint una mica en la línia, Introvert doodles, de Marzi, vindria a ser el mateix. El tema dona molt de sí, com veieu! Em va agradar també bastant pel mateix motiu que vaig adorar la Debbie Tung, però en aquest cas no em va arribar tant perquè els dibuixos no em van atraure tant (i els colors tampoc). Igualment, un bon exemple de com les persones introvertides sobreviuen en aquesta societat tan... tan no sé. Ja m'enteneu.
La encrucijada 

Fa temps vaig llegir un còmic que es diu LOS IGNORANTES. Signaven Étienne Davodeau i Richard Leroy: un sap molt de vins i res de còmics... i l'altre molt de còmics i res de vins. El còmic que realitzen a 4 mans és un perfecte maridatge que ens ajuda a conèixer lo bo i millor de cada professió.

Salvant distàncies, "La encrucijada" s'hi assembla bastant: per una part tenim al Paco Roca, autor que és un must i, per l'altra, José Manuel Casañ, líder del grup musical Seguridad Social. És interessant (i més si amb prou feines coneixes el grup més enllà de les seves famoses cançons) i amb el còmic ve un CD que vindria a ser el producte resultant del còmic. 
Trobo que quan es fan obres així i en veiem el procés (amb els seus encerts i els seus fracassos), hi guanyem tots. Clásicos del humor: Zipi i Zape II 

De petita llegia Zipi i Zape a saco. Molt. Però moltíssim. Ara ja no tinc tots aquells còmics, però he de dir que em segueixen encantant i de tant en tant si trobo alguna cosa seva pels Encants o similars ho agafo perquè sé que passaré una bona estona.


El que us comento avui aquí no és gran cosa: és un recopilatori temàtic on els bessons fan de detectius per resoldre diversos misteris. Però el vaig veure barat en una llibreria on hi ha restes d'estoc i me'l vaig quedar. Llarga vida a Zipi Zape!


Els hi perdonem.


Lecciones de vida por Catsass 

D'aquest no sé si dedicar-li més de dues línies. És molt dolent. Mira que hi ha llibres de gatets monos (procuro llegir-ne tants com puc!) però aquest té poca gràcia.Bé, no, alguna gràcia té, sí, però en termes generals... no sé, no m'ha convençut.
El que no acabo d'entendre és perquè s'editen coses així i més quan són estrangeres. Ull, que no tinc res en contra de l'obra de fora, al contrari!!!!!, però costa d'entendre perquè es tradueixen coses així tenint tot el potencial que hi ha al nostre país. I a sobre l'han traduït també al català! que ja m'està bé, però... no havia còmics més necessitats de traducció a la nostra llengua?🙄
Los puentes de Moscu 

He deixat aquest per al final, però no ha sigut conscientment. Veus, aquest si que val la pena. Tal com diu a la pròpia web, vindria a ser una barreja de música, política i reportatge. I si amb alguna cosa s'assembla amb algun dels còmics ja citats avui aquí, seria amb el de la Encrucijada. Molta conversa.

El punt de partida és una entrevista per Jot Down i els protagonistes són dos bascs molt diferents entre ells: per una part Eduardo Madina (polític PSOE que va sobreviure a un atemptat d'ETA l'any 2002) i, per l'altra banda, Fermin Muguruza, líder del grup Kortatu (coneguts sobretot per Sarri Sarri). Complementava el duo la persona que ha fet els dubuixos: Alfonso Zapico.
Con veieu, bons ingredients per deixar un testimoni sobre una generació i uns fets. 
Tractat amb detall i amb molt de respecte per la voluntat de teixir pontsLinkWithin

Related Posts with Thumbnails