22 de març 2019

Teatre 2019: No hi entro | La bona persona de Sezuan | A.K.A

Des que ha començat el 2019 he vist tres obres de teatre (de moment sembla que vagi a una per mes, hehe). Són aquestes:

  • No hi entro
Al Jove Teatre Regina estan fent aquesta obra (ho dic en present perquè encara la fan) que es basa en un llibre titulat "No quepo!, No quepo!". 

Veient el cartell que us he posat a l'esquerra ja us podeu imaginar l'argument, no? Doncs això. Amb un humor a vegades àcid, la Júlia ens explica que de cop i volta es va adonar que era gorda. I a partir d'aquí ens ofereix un monòleg basat en les experiències de trobar roba de la seva talla, acudits que es fan sobre persones amb sobrepès i problemes derivats que es puguin ocasionar.
Un text interessant que no deixa indiferent.


  • La bona persona de Sezuan
Dirigida per Oriol Broggi i representada al TNC, aquesta ja no la podreu veure a no ser que comenci gira per diferents teatres de Catalunya: es va deixar de fer just diumenge passat (17/03). És un espectacle llarg, dura tres hores, però per sort (gràcies!!) no es fa pesada perquè hi ha música en directe i la posada en escena està molt bé. Acompanya també que els dos protagonistes són grans actors i  sempre és un plaer veure'ls en directe, sobretot a ella (la Clara Segura) :)

Aquesta obra planteja moltes coses. Us explico així per sobre de què va: ens trobem a una Xina imaginària, un poble anomenat Sezuan, on hi de cop i volta un dia s'hi presenten tres DÉUS buscant una bona persona. Però una bona persona de veritat. I comencen a buscar, però és difícil... avui en dia queden poques bones persones. Però ah, en troben una: la XEN. Serà una bona candidata? Els déus decidixen donar-li bastants diners per sortir de la mala situació que té... però és a partir de llavors que li comencen els problemes: si es bona, té tendència a ajudar a tothom i se li poden acabar aviat els diners... què farà, doncs? Podrà seguir sent bona persona sense que li preguin el pèl?

  • A.K.A
I acabo amb aquesta petita sorpresa, que potser és la que m'ha agradat més de les tres. La vaig descobrir perquè va guanyar algun premi important (ho dic sense consultar-ho, però diria que va ser un Premi Butaca a la millor obra en petit format i no sé si actor revelació o alguna cosa així). 

El cas és que es tracta d'un monòleg del jove Albert Salazar, que representa a un jove que té una vida més o menys normal fins que passa una cosa que li farà capgirar tot el que fins ara havia sigut. Aquesta obra està ara mateix en cartell a la sala Villarroel i, de veritat, és una bona aposta (a més, barata). Dura poc més d'una hora i us recomanaria que evitèssiu llegir-ne l'argument perquè crec que la gràcia és anar-hi sense saber de que va. A mi personalment m'ha passat i crec que gràcies a això m'ha agradat tant. I només diré que també presenta una reflexió a fer-nos perquè planteja un fet des d'un punt de vista que potser no hi estem tant acostumats

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails