10 de març 2019

Pel·lícules: Bandersnatch | A ciegas | American Sniper

Si avui és diumenge, avui toca parlar de sèries o pel·lícules. Us en poso tres que he anat veient darrerament:


Bandersnatch (2018)

Segiu Black Mirror? N'he parlat alguna vegada aquí al blog. És la sèrie aquella que posa la tecnologia en el punt de mira creant situacions possibles. Bé, dit això, Bandersnatch va ser la seva aposta per aquest Nadal. S'esperava una cinquena temporada (o no) però el que van fer és una pel·lícula diferent a qualsevol altre que hagueu vist.

Recordeu els llibres aquells de "TRIA LA TEVA AVENTURA" doncs això mateix. El punt de partida és un nano que treballa creant un videojoc i, a partir d'aquí... doncs tu vas triant una mica com vols que sigui la teva pel·lícula: de tant en tant l'acció es para i et pregunta coses. Segons el que responguis, l'acció va cap a una banda o cap a una altra. Curiós i revolucionari.

A mi personalment la pel·li (la història) no em va entusiasmar, ni tampoc la majoria de les accions. Però he de reconèixer que estem davant d'una nova forma de veure pel·lícules i sèries i que és possible que amb el temps vagin sortint més continguts similars. I em sembla bé! A mi els llibres de Tria la teva aventura m'agradaven molt :)


A Ciegas (2018)

Una altra peli de Netflix. Es va estrenar a finals del 2018 i se'n va fer molt de ressò, però ... hum bueno, tampoc crec que n'hi hagi per tant. Potser heu sentit a parlar d'ella perquè en alguns mitjans van dir que Netflix havia demanat als seus seguidors que deixessin de fer el "reto birdbox" per possibles perills. Bé: Birdbox és el nom de la pel·lícula en anglès.


La peli va de gent que es tapa els ulls perquè hi ha "alguna cosa melèfica" que quan la veus et tornes boig i et vols matar (no és spoiler, això passa als primers minuts) (el propi cartell ja ho dóna a entendre) i després l'argument en sí és com una mare intenta salvar a la seva família tapant-los els ulls i portant-los a llocs segurs


No és un argument molt original però és distreta.


American Sniper (2014)

I finalment us vull parlar d'American Sniper ("El francotirador") una pel·lícula basada en fets reals sobre la vida de Chris Kyle, un marine dels Estats Units que es enviat a la guerra d'Irak i que va tornar com un heroi perquè va batre el rècord de morts (ja sabeu: si mates a una persona ets un assassí, però si en mates centenars... ets un heroi, per desgràcia).

La pel·li ens mostra els quatre viatges que va fer a Irak (missions) i com va lluitar per 'salvar' als seus companys i 'salvar-se' ell mateix (estava en el punt de mira), però sobretot ens intenta mostrar també la part més humana de la persona i com aquesta guerra li va deixar algunes seqüeles psicològiques.

Ah, i m'he oblidat de dir que està dirigida pel Clint Eastwood. No és de les més bones que ha fet.


2 comentaris:

Sergi ha dit...

I tant que esperava la cinquena temporada!! A mi Bandersnatch no em va desagradar i com a experiència interactiva està molt bé. Segur que és millorable, com dius tu, anirem veient aparèixer històries així, però penso que el seu cost en producció i guió és molt elevat. De fet, tinc entès que han trigat a fer la pel·li el que triguen a gravar una temporada sencera.

Eli Ramirez ha dit...

Crec que la cinquena es farà esperar una mica més... malgrat que no sabia que havien trigat tant en fer la pel·lícula.
Si t'he de ser sincera, només vaig veure dos o tres finals, em va agobiar una mica. Però espero veure coses similars en els propers mesos!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails