13 de març 2019

[Lectures] Rakugaki (Bunpei Yorifuji)

Una altra cosa potser no... però llegir, estic llegint "a saco". Crec que faré una ressenya cada dia per posar-me al dia XD

Avui us vull parlar de RAKUGAKI, un llibret creatiu d'origen japonès que em va encantar i em va inspirar bastant. El primer que vull dir és que l'ha editat BLACKIE BOOKS i que això ja sol ser bastanta garantia (si més no, ni que sigui per l'edició cuidada!) :)

El subtítol del llibre ja ens aproxima al seu contingut: CÓMO POTENCIA TU IMAGINACIÓN A TRAVÉS DEL DIBUJO i és exactament això. Petits consells i exercicis perquè desenvolupis la teva part més creativa. La premisa és simple: oi que pots fer mala lletra però pots escriure igual? Oi que pots tenir mala veu però parles igualment? Doncs això: no cal dibuixar bé per dibuixar.

Partint de coses molt simples (figures i formes bàsiques) l'autor ens acompanya per un camí del qual crec que en cap moment et sents inútil. És més: és super-recomanable per a totes aquelles persones que creuen que dibuixar "no és lo seu". A vegades les coses més simples són les que millor funcionen i per expressar una idea no cal fer un traç perfecte sinó sintetitzar per fer-ho entendre de la millor manera possible.

No cal obsessionar-se: CAL PASSAR-HO BÉ. Dibuixar allò que tens al teu voltant però fer-ho a la teva manera i sense preocupacions de si allò està o no està bé. I així de simple i així de fàcil :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails