21 de març 2019

[Lectures] Billy Elliot (Melvin Burgess)

Billy Elliot és una pel·lícula (QUE ESPERO QUE TOTHOM HAGI VIST)... i el llibre és posterior, escrit a partir del guió.

Poc a dir, d'aquest llibre: si heu vist la pel·lícula no val la pena perquè és exactament lo mateix. I si no l'heu vist.. doncs podeu escollir :) Ara, la pel·li és preciosa (es que és una de les meves preferides...!).

L'argument gira entorn a un nano que viu en un barri pobre de Durham (UK) i que tant el seu germà com el seu pare treballen a la mina. L'acció, de fet, es contextualitza a a mitjans dels 80, quan va haver-hi una vaga de miners. La situació a casa dels Elliot no és gens fàcil, i bé, el cas és que el nano vol ballar. El seu pare s'hi oposa (vol que faci boxa) i clar, ell no vol. És tot una mica dramàtic però a la vegada té punts que fan riure i altres que les emocions se't posen a flor de pell. Vaja, que és una pel·li que ho té tot (i el llibre, és clar, ja que és un calc) :-)

No puc valorar el llibre perquè penso en la pel·lícula. I la peli és de cinc estrelles, clar. Us diria que no perdeu el temps amb el llibre i ataqueu directament al llargmetratge, que s'ho val (i també la seva BANDA SONORA!!) Us deixo amb la intro de la pel·li...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails