04 de març 2019

[Lectures] Adolf (Tezuka)

Aquest còmic, dividit en cinc volums, és una història protagonitzada per l'ADOLF. Quin? en Hitler? Sí, però no només. En total són tres Adolfs els qui surten al llibre i és la barreja de les tres històries la que li dona valor. Això i el prestigi que marca el seu autor, en Tezuka.

Com ja us podeu imaginar, no es tracta d'un còmic de novetat (Tezuka va morir al 89) però malgrat que sempre veia els volums per les biblioteques i mai havia fet el pas d'agafar-los en préstec... doncs vaig decidir que ja tocava fer-ho. I la veritat és que la recomano. A més, es va publicar a l'any 1982, l'any que jo vaig néixer, jeje.

Bé, el que us deia: són tres els Adolfs que hi surten:

  • Adolf Kamil (un jueu que viu al Japó)
  • Adolf Kaufmann (un nen de mare japonesa i pare alemany-nazi, que també viu al Japó i al principi és el millor amic del Adolf Kamil)
  • Adolf Hitler (d'ell no fa falta dir res perquè ja sabeu qui és).


La trama principal gira al voltant d'uns documents que certifiquen que Hitler té ascendents jueus. Això, com ja us podeu imaginar, si es fes públic seria la fi del règim nazi, per això uns i altres s'hi deixaran la pell per, o bé protegir-los i intentar-los publicar.. o bé perseguir-los per destruïr-los. També hi ha molt de tractament dels personatges (5 volums dóna per molt!). Els tres personatges protagonistes es sumen a un quart, que també és protagonista i es diu Sohei Toge (és un periodista japonès a qui els nazis li han matat un germà).

És un còmic amb gran percentatge de bel·licisme i violència (tortures, assassinats, etc.) i, de retruc, ens aproxima a un context històric de sobres conegut gràcies a tot el material que se n'ha derivat al llarg dels anys amb multituds de formats.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails