06 de març 2019

InMuseu 2019: els museus, per dins

Fa cosa d'un mes, es va celebrar a Barcelona una nova edició del InMuseu.

Ho fan de tant en tant i és una cosa que, si us agrada Barcelona i conèixer espais des d'un altre punt de vista, no us hauríeu de perdre. InMuseu és una proposta per veure els museus per dins, per veure allò que no està exposat però que també forma part de la col·lecció.

L'any passat vaig visitar EL LABORATORI DE NATURA, que és on tenen part de la col·lecció del Museu Blau i on reben els bitxos morts i els sequen/dissequen/desplomen/desmunten i els guarden (ens van explicar els diferents processos, per si voleu llegir l'entrada). I ho recomano molt molt.

I enguany he visitat dos llocs ben a prop de casa: El Museu de la Música i el Museu del Disseny.

Museu del Disseny

Visites d'una hora on pots veure el subterrani i on tenen milers de coses que a dalt no hi caben (no es ben bé el subterrani, perdó: és la planta d'abaix on hi ha el bar i la biblio del museu -no la pública- [sí, n'hi ha dos]). Carruatges, alfombres, un munt de ceràmica i vestits... passadissos i passadissos d'armaris compactes per encabir-ho tot.

Va estar bé. Quan vam entrar a les sales on els materials ja estaven "conservats" (desparassitats i nets) ens van fer posar una bata i espolsar-nos bé les sabates de la pols del carrer. Us poso una FOTO DE LA WEB:


Museu de la Música

En aquest cas la visita va constar de dos parts: una primera a la part de sota on vam poder veure part de la col·lecció amagada i una segona part on vam visitar la biblioteca. Jo ja hi havia anat "d'excursió" amb la facultat, però sempre està bé tornar-hi i que t'expliquin cosetes. Us poso una foto que van penjar ells i on se'm veu súper atenta seguint les explicacions:Un cop feta la visita, ens van deixar fer una volteta pel museu. També hi havia estat, però recordava poca cosa. És un museu on hi ha tot ple d'instruments musicals :) Quatre fotitos:

La sala principal que hi ha quan entres

Hi havia instruments per tocar. Em va encantar.

Col·lecció de guitarres 

Guitarreta peluda de bitxo.

M'encanta quan fan iniciatives com aquestes! :-)
A mi sincerament m'agradaria que ampliessin l'oferta (hi ha molts museus a Barcelona, podrien variar i afegir-ne de nous!). Us deixo la web: 

2 comentaris:

roser ha dit...

Què bé. Jo només he pillat una vegada i va ser a l etnològic. Em va encantar.
Un de molt interessant és el tèxtil de Terrassa. Fan activitats els dissabtes i de vegades has d'entrar en aquests espais de reserva.
Una vegada vaig portar a ma mare, que ha cosit tota la vida, ensenyaven vestits i creacions de Balenciaga, Pedro Rodríguez...en vivo i en directo, encara em sembla veure-la amb la bateta i els guantets i una cara de no me lo creo...

Eli Ramirez ha dit...

Al de Terrassa no hi he estat mai, però en parlen molt bé. Serà qüestió de fer-hi cap algun dia!! Segur que a la teva mare li va fer molta il·lusió.
Al Museu del Disseny també ensenyen la roba i els vestits que tenen guardats abaix en armaris compactes!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails