24 de febrer 2019

Pel·lícula de la setmana: El resplandor

Bé, THE SHINING, perquè si una cosa tinc clara és que aquesta pel·lícula del Kubrick té el pitjor doblatge de la història. La vaig agafar en DVD i sense fixar-me la vaig començar a veure en espanyol... però mare meva. Ho heu sentit algun cop? no s'aguanta ni tres minuts.

Bé, al lío.
Que realment he vist la peli perquè com que vaig anar a veure la expo del Kubrick... doncs ja anava sent hora que em posés una mica al dia. I més amb aquest film, que està ple de icones cinematogràfiques que hem vist mil i una vegades referenciades en altres pelis, sèries o cartells de festivals musicals. I memes. Molts gifs i memes. I és que encara que no haguem vist mai la peli, tots reconeixem aquesta escena:


La peli és de por però no és de por. És de... de fer patir, de passar-ho malament. Perquè al tio se l'in va la olla molt i pateixes. Potser queda algú que no sap de què va. Us la explico sense fer spoilers: "va d'un home que troba feina per cuidar un gran hotel a la temporada d'hivern, quan neva i està tancat i barrat. Es tracta d'una feina solitària: l'hotel està aïllat. I bueno, ell hi va amb la seva dona i el seu fill petit... un nen una mica visionari..."

M'ha agradat veure-la, malgrat que l'escena del final de tot no l'he entès (una que surt una foto en blanc i negre). He mirat per internet però es veu que és un d'aquells dubtes genèrics que tothom es fa i que Kubrick va morir sense explicar-ho. Doncs en fi, que hi farem. Crec que dormiré igual :-)

7 comentaris:

Mª Luisa ha dit...

No sé si lo he entendido bien, pero creo que hablas de la fotografía en blanco y negro en la que aparece el protagonista hace años... Sigo sin encontrarle explicación y , casualidades... Hace unos días en una clase, hablamos de esa escena un niño que había visto la película y yo y... No llegamos a ninguna parte.
Me encanta este director.
Disculpas por este rollo .
Bon dia.

irati ha dit...

Espero trobar algun dia el enigma d'aquest final que també em va deixar "a la lluna de València"
IRATI

Judit ha dit...

Crec que hauria de tornar a veure la película perquè ja gairebé ni recordo aquesta última escena, però realment, a mi em flipa el cinema de terror, i aquesta és un apel·licula que inquieta moltíssim

Eli Ramirez ha dit...

Mª Luisa: si si! esa escena, la de la foto. He hablado con otras personas y hay varias teorias... o sea que supongo que al final es un poco lo que quieras creer. :-)

Irati: em sembla que ens en quedarem amb les ganes!!!

Judit: inquietant és la paraula, sí!.

Mª Luisa ha dit...

Moltes gràcies por haber resondido... No sé muchas palabras en catalán, pero voy entendienedo.
Perdona por darte más la lata, pero me sigue admirando que haya realizado películas tan distintas como Barry Lyndon y ésta, por ejemplo.
Un saludo.

Pons ha dit...

Com em passa amb la majoria de pelis d’en Kubrick trobo que té escenes brillants i moments memorables però que en general la peli no acaba de funcionar, tot i que el resplendor es de les que millor funciona perquè l’objectiu de fer patir al espectador funciona.

Després de veure la peli toca inevitablement veure el capítol del Simpson Treehouse of Horror V

Eli Ramirez ha dit...

Mº Luisa, no molestas, al contrario!!! :-) no he visto Barry Landon, pero tendré que verla...

Pons: vaig patir molt, sí, jajajajaja! Hauré de buscar això dels Simpson..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails