11 de febrer 2019

Exposició "Good grief, Charlie Brown", a la Somerset House (Londres)

Aquests dies he estat per Londres. Com que no és la primera vegada que hi anava, he fet poc turisme. (Per a més info podeu veure totes les entrades que vaig escriure al 2008, quan hi vaig viure un mes sencer i el blog encara era d'actualització diària, hehe: Londres (pràctiques d'estiu).

Botigues frikis, visites fugaces a alguns museus i pubs. Això sí, el darrer dia m'esperava una gran sorpresa: resulta que els amics amb qui anava es van voler tancar a la National Gallery a mirar quadres i jo vaig optar per passejar una mica al voltant del riu. I OH! vaig trobar una expo xula, de casualitat:

GOOD GRIEF, CHARLIE BROWN!


I em va agradar molt.
Primer perquè no me l'esperava i, segon, perquè malgrat ser un personatge molt conegut... no en coneixia molts detalls. Entrar i visitar la expo em va servir per conèixer millor l'autor i la seva obra, així com adonar-me de com de pioner va ser amb el tema de la dona (nenes valentes, protagonistes, fortes) i en la forma d'incloure alguns temes com ara l'angoixa o la soledat. A més, tal com em va dir un amic al Twitter, AVUI FA 19 ANYS QUE ENS VA DEIXAR SCHULZ, EL SEU CREADOR.

L'infància de l'autor i el seu guant de beisbol.

Adoro les exposicions de còmic (i més si són d'aquest estil: autors que conec la seva obra i amb estil infantil) i que hi hagi originals i vídeos del procés creatiu així com materials diversos que utilitzava, em va encantar.

Un altre punt interessant de l'exposició és el fet d'exposar obra derivada, o sigui, obra de diferents artistes i dissenyadors actuals que s'han inspirat amb l'obra de Schulz. Exemple:


I ninos i merchadising variat:I com no podia ser menys, la botiga de records estava carregada de coses mones i temptacions. Jo tenia clar que no volia carregar (portava només una motxilla i la tenia ja A TOPE) i també tenia clar que no volia gastar massa. O sigui que al final vaig optar pel souvenir més clàssic , hehe:


La expo acaba aviat i és cert que el fet que sigui a Londres no és fàcil... però us deixo el link per si de cas voleu saber-ne més: https://www.somersethouse.org.uk/whats-on/good-grief-charlie-brown 
Va ser un gran descobriment :-)

2 comentaris:

roser ha dit...

abans del brexit, s'ha d'aprofitar ara que la lliura està més baixa

Eli Ramirez ha dit...

si tens raó, a veure després que passarà...!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails