13 de gener 2019

[Sèries] La casa de papel (1a i 2a temporada)

Us agraden les sèries sobre atracaments? a mi no. A PRIORI.

Resulta que després de que me'n parlessin molt bé i de veure-la anunciada a molts llocs, em vaig llençar a veure "aquella sèrie on surten uns personatges amb caretes del Dalí"
Creieu-me: era molt reticent a veure-la. I creieu-me, també: està MOLT BÉ. M'ha encantat veure-la.

Us l'explicaré una mica per sobre: la sèrie tracta sobre un atracament a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre de Madrid. El grup encarregat de fer-ho són uns professionals, cadascú en el seu camp, i la majoria no hi tenen res a perdre. Saben que, si surt bé, seran multimilionaris...

La sèrie es divideix en dues parts. En diuen temporada 1 i 2, però en realitat és una sola temporada llarga (la tercera s'està rodant i serà un altre cas). Té tots els ingredients per enganxar-s'hi: tenir empatia i odi a certs personatges, sentir-se identificat amb algunes coses, etc. La sèrie planteja alguns dubtes morals força encertats i també mostra tots els engranatges a tenir en compte per tal de dur a terme l'atracament perfecte. 

Espero amb ganes la tercera temporada perquè em cauen bé els personatges, però també crec que no n'haurien de fer gaires més o resultarà cansada. (De fet, si no hi hagués tercera temporada ja estaria bé perquè acaba de forma rodona... però entenc que una sèrie que ha donat tants i tants beneficis vulguin explotar-la una mica més). 


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquesta ressenya la podria signar paraula per paraula, començant per la reticència de ser una sèrie espanyola, no per espanyola, sinó pels precedents més que coneguts. Però el producte s'ho va, el plantejament és engrescador i està prou ben feta, enganxa. Això sí, el 50% de la sèrie és 'El profesor'. Sense aquest personatge no tindria ni la meitat de la gràcia, encara que els altres lladres també ho fan molt bé. I com tu, penso que la tercera temporada és innecessària, que si ha quedat bé com està i ha tingut gran èxit de crítica i públic, per què espatllar-ho? De totes maneres, penso que li donarem l'oportunitat, a veure si manté el nivell.

Eli Ramirez ha dit...

Totalment d'acord amb el tema de "El profesor". I de fet, m'ha encantat el seu personatge :D. He vist que a Movistar han estrenat una sèrie amb ell de protagonista... potser li dono un cop d'ull!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails