18 de gener 2019

Exposició "L'esclat dels còmics", l'Arts Santa Mònica


Aquest cap de setmana acaba l'exposició "L'Esclat dels còmics" al Centre d'Art Santa Mònica. Jo la vaig anar a veure a finals de novembre i està prou bé.

L'exposició té per objectiu mostrar el naixement i l'edat d'or dels còmics als EEUU -centrant-se sobretot en els que sortien a la premsa- per tal de mostrar com van influenciar en els còmics que es feien a Espanya. El període abarca des de 1895 fins al 1955.

A la pàgina web trobareu moltíssima informació de les diferents seccions que hi havia i la relació dels seus autors. Jo aprofito per posar algunes fotos. Per exemple, només entrar hi havia dues cronologies que em van agradar moltíssim:El que mola de la cronologia és havia fets històrics pel mig a mode de context. 

També hi havia molts originals:


Com a punt dèbil diré que no estava molt clara la distribució (a la web posa que està de manera cronològica però un cop estàs allà hi ha coses que et fan dubtar) i també dir que la font de la imatge no apareix enlloc... o sigui, no se sap si aquells originals són d'alguna col·lecció privada, o les ha cedit alguna institució, etc. Potser hagués estat bé afegir-ho en una línia al costat mateix de la imatge, on hi havia el text del títol i l'autor.

2 comentaris:

roser ha dit...

Aquesta la tinc pendent

Eli Ramirez ha dit...

ui doncs s'acaba ja!!!!
avui he anat a veure la de Toulouse-Lautrec, que també acaba aquest diumenge. No hi havia anat encara, i m'hagués sapigut greu no anar-hi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails