06 de desembre 2018

Open House BCN: BTV (Betevé)

Recordeu quan us vaig dir que havia anat a La casa de la seda per l'OpenHouse? doncs també vaig anar a BTV. :-) Bé, ara es fa dir Betevé, jeje.

Per contextualitzar: Betevé és un mitjà de comunicació públic, "la tele de Barcelona". Jo la vaig descobrir de gran, òbviament, però des de llavors he de confessar que l'utilitzo sovint per informar-me, sobre tot per la previsió del temps [BTV El Temps és un must per mi a Twitter!!]. 

La seva història va començar l'any 1994. Primer teníen la seu a la Via Laietana, on ara hi ha l'EMAV (potser encara la recordeu, allà, jo sí) però al 2005 ja es van moure a on són ara, al districte del 22@ del Poblenou, molt a prop de la plaça de les Glòries.

La visita que ens van fer va ser molt completa i em va agradar moltíssim ^_^

Vam veure uns quants platós:


hi ha ninos a dalt de la taula, sí.I després ens van explicar una mica més sobre el seu funcionament. Una de les coses que cal destacar és la importància que li donen a les xarxes socials. Tenen més de 80 perfils creats!! A mi personalment m'agrada molt el del temps (ja ho he dit) però també m'agraden molt els vídeos que fan a l'Instagram amb les notícies... en pocs segons tens el resum de la notícia i està molt bé!

També ens van explicar una mica com funciona el departament de documentació i el procés d'ingesta d'informació i transformació cap a notícia.
Aquí la feina del realitzador:I finalment, el plató de ràdio. També són ràdio (no vaig estar molt atenta a la explicació de la ràdio però he mirat a la Viquipèdia i posa que des de l'any 2014 que assumeixen la gestió de la ràdio municipal de Barcelona.

Va se aquí on també ens van explicar el tema de les audiències: com les mesuren, quines eines utilitzen, quina repercussió té, quines accions duen a terme en funció d'aquestes, etc. Tot un món. També va ser el torn de les preguntes i algú va preguntar quanta gent hi treballava i quin perfil tenien, i ens van respondre que són 200 treballadors, dels quals 40% són tècnics i 40% periodistes (per tant, 20%: altres) XD.Una visita interessant, com la majoria de les que s'ofereixen a l'Open House BCN. Animeu-vos l'any vinent a visitar-los! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails