04 de desembre 2018

[Lectures] Siega | Abismo (Neal Shusterman)

Una vegada vaig llegir un llibre del Neal Shusterman i em va agradar bastant (era una novel·la juvenil distòpica). Enguany n'he llegit dos d'ell: SIEGA i ABISMO, i tu, molt bons els dos. M'han agradat molt. I són molt diferents: el primer mantè el rollo distòpic que el caracteritza mentre que el segon és un llibre dur sobre salut mental basat en ... el seu propi fill.

Anem a pams: 
SIEGA

L'acció de la novel·la es situa en un futur no molt llunyà: la ciència ha evolucionat tant que ja no hi ha malalties, ni dolor... ni morts naturals (exemple: si caus d'un cinquè pis, et recomponen). Els únics que poden decidir sobre la mort de cadascú són ELS SEGADORS, membres de "La guadaña" (que en català no sé com es diu). Ells maten... i ho fan per un motiu simple: la gent ha de morir, a la terra no hi cabem.

I malgrat que els segadors són inmortals, alguns moren (són els únics que es poden suicidar i ningú els recompon) i, per tant, de tant en tant han d'entrar nous aprenents. I aquí és on comença la història de la Citra i el Rowan i la lluita per deixar de ser humans per convertir-se en segadors.

Em va encantar. Les novel·les juvenils d'aquest estil m'atrapen molt i no em deixen deixar la lectura. (JA TINC GANES DE LLEGIR LA SEGONA PART, PUBLICADA ARA A L'OCTUBRE ^^)ABISMO

I molt diferent a la seva resta de novel·les, Abismo és una baixada a l'infern.... de la ment. 

El jove Caden Bosch n'és el protagonista. Des de les primeres pàgines ja veiem que viatja en un vaixell i que sota les ordres del capità i el seu lloro tenen una missió per perseguir. Però en Caden són... dos Caden. Un és el que viatja amb el vaixell i l'altre és el qui assisteix cada matí a classe. Ell, que sempre havia sigut un bon estudiant, s'adona de cop que els seus amics el tracten de boig i que ja pràcticament no s'hi acosta. El seus pares dubten i pateixen, però en Caden està lluitant per seguir endavant i és una mica difícil.

Potser serà que quan el vaig llegir jo estava una mica sensible, però el llibre em va semblar magistral i escrit amb molta cura. És difícil explicar una cosa així i despistar al lector per endinsar-lo en la ment del protagonista!


2 comentaris:

Judit ha dit...

Ostres, pinten molt bé tots dos, me'ls apunto!

Eli Ramirez ha dit...

sii, estan súper bé!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails