13 de desembre 2018

[Lectures] Ready Player One (Ernest Cline)

"Vaig crear l' OASIS perquè mai no em vaig sentir a gust en el món real. 
No sabia connectar amb la gent. Vaig tenir por tota la vida"

Una de les lectures d'enguany ha estat READY PLAYER ONE. Sé que hi ha la pel·lícula però encara no l'he vist (no sé si està en alguna plataforma d'aquestes digitals) però el llibre em va encantar. No sé si és per la època en el que el vaig llegir o què, però me'l vaig fer molt meu i ja m'hi veia a dins, jo.

El llibre es situa a l'any 2044 i, com ja us podeu imaginar, el món està fet una merda... sense recursos ni massa habitabilitat. 

I el cas és que existeix una mena de joc o plataforma virtual que es diu OASIS i tothom s'hi connecta. A dins d'OASIS pots crear-te un avatar tal com t'agradaria ser, treballar i fer-hi negocis, oci, relacionar-te amb gent i fins i tot anar a l'escola.


El nostre protagonista, en Wade, no és diferent: s'hi connecta a totes hores i com pot... i busca, com molts, les pistes per trobar un gran tresor virtual... i és que el creador d'OASIS abans de morir hi va deixar tres pistes per accedir a una gran fortuna i al control total de la plataforma :-). I ja us podeu imaginar que tothom el busca, inclús gent malvada per controlar el món sencer. 

La gràcia de tot plegat, i per això suposo l'èxit radiant del llibre, és que les pistes que estan escampades per OASIS fan referència a la joventut del seu creador, els anys 80. I tot el que té un aire nostàlgic ens agrada molt, als lectors d'avui en dia jeje (almenys parlo per mi). 

4 comentaris:

roser ha dit...

Però si tu als 80 anaves amb xumet i bolquer!

Eli Ramirez ha dit...

jajajaja sí, però estic molt contaminada d'aquella època ^^

Sergi ha dit...

També he llegit el llibre aquest any i sens dubte serà un dels que destacaré a la meva llista de lectures anual. Espectacular! Però especialment la primera part, després es torna una mica un joc d'adolescents, però la primera part és tan bona que deixa bon regust de boca.

La pel·li ja està disponible a Movistar. Jo la vaig anar a veure al cinema, i mira que hi vaig com a molt un cop l'any. El llibre m'hi va portar i la pel·li va ser una decepció. No perquè estigui malament, si no has llegit el llibre la pel·li segur que és una passada, però l'han adaptada perquè agradi a tothom, no només als frikis dels 80, han canviat massa coses. Tot i així, aprofitant que ja me la posen a Movistar, qualsevol dia d'aquests li donaré una altra oportunitat.

Eli Ramirez ha dit...

Xexu tens raó en això de la primera i la segona part, però jo que tinc gustos bastant teen em va molar bastant també la segona jejeje. He mirat això que dius de Movistar, però ara fa fa uns mesos que no estic subscrita al servei de pelis. A veure quan la puc veure, que tinc molta curiositat (malgrat que molta gent coincideix amb la teva opinió, pel que em temo!)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails