03 de desembre 2018

I Congreso de Medicina Gráfica (Saragossa)

La medicina gràfica (=còmics mèdics) està en auge, i per comprovar-ho només cal mirar una mica la quantitat d'obres que s'estan publicant al voltant d'aquest tema. I no acaba aquí: divendres passat es va celebrar a Saragossa el 1er congrés sobre el tema. Hi vaig anar!

I va estar molt bé.
El programa era força complet (una sola sala: no xerrades paral·leles) i van mirar-hi d'encabir tot tipus d'opinions, punts de vista i usos. Des de l'explicació de la medicina gràfica com a tal fins als seus possibles usos: tant per a metges com per a pacients.

Normalment quan vaig a xerrades agafo apunts en llibretes i després PERDO aquestes llibretes... o sigui que veient una mica l'ambient, em vaig animar a prendre notes amb la tablet i amb algun dibuix. Són aquestes (si es fa clic, s'amplia).Si ja sé, quasi no es veu res XD. Lletra petita i llapis és lo que té... 
El congrés tenia també un apartat d'exposició on hi havia diferents còmics (alguns només per mirar i altres a la venta) i pòsters i materials diversos que la gent havia enviat.

Per ser la primera vegada que l'organitzaven crec que va estar molt bé. Malgrat això, voldria apuntar algunes coses que podrien millorar de cara a les properes edicions:
  • Possibilitat de sales paral·leles i una mica més de flexibilitat amb el temps dels ponents (entenc que anar amb retard és un problema que afecta a tots, però a alguns els hi ban treure directament el micro de les mans mentre que en algun altre cas la xerrada es va allargar o va sobrar temps).
  • Incloure full de valoració per als assistents
  • Fer una mica més bé el tema del guardarroba 
  • Establir unes mides i uns formats per als pòsters o materials per tal de donar uniformitat
Són petits detalls, que ja dic, en sí va estar molt bé. Simplement per donar-li un toc menys cassolà.

Ells mateixos van dir que la intenció es anar fent aquest tipus de jornades forma periòdica i que mirarien que en propers anys hi hagués més varietat d'activitats (com ara tallers, per exemple).

Espero que puguin seguir creixent! M'encantaria visitar-los en cada ocasió :-)

PER CERT, vaig tornar amb autobús i me'l vaig posar una mica tard per poder fer una mica de turisme breu per la ciutat. Heu anat a la catedral de Saragossa? On hi ha la Verge del Pilar? Jo recordava que era petita (la verge)... però no la recordava TANT petita i en un costat. No us ha passat mai que aneu a fer una foto a una cosa i no sabeu segur del tot que realment és allò?? XD

3 comentaris:

Judit ha dit...

Tot aquest tema de la medicina gràfica em fascina, em sembla una feina molt important, i cal que es doni a conèixer a tothom

Eli Ramirez ha dit...

sí, i tant! coneixes la web? https://medicinagrafica.com/?

Judit ha dit...

No la conec, però ara mateix la visito. Conec algunes persones que en algun moment de la seva vida han fet alguna coseta de medicina gràfica i em sembla increïble. Gràcies pel web, me'l miro

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails