02 de novembre 2018

[Lectures] Prohibido nacer (Trevor Noah)

M'agraden les editorials que cuiden els seus llibres, Blackie Books n'és una. (Ara fa poc han arribat a la fita dels 100 llibres publicats). La veritat és que tenen molt d'encert a l'hora d'escollir quines coses editen i, de moment, excepte un, tot el que he llegit d'ells m'ha agradat.


Prohibido nacer és una autobiografia. El propi autor, Trevor Noah, ens explica com va ser la seva infància a Sudàfrica. 

Ell va néixer al 1984: encara existia l'apartheid. El seu pare era un blanquet europeu i la seva mare més negra que el carbó. I clar, ja us podeu imaginar per on van els trets: ni blanc ni negre i amb totes les lleies en contra, la seva vida va ser una mica complicada. Ara, no us penseu pas que es tracta d'un llibre trist, no. O sigui: hi tenim un rere fons que és ben real i que se'ns convida a reflexionar-hi, però en Trevor explica les coses d'una manera tan divertida i senzilla que no pots parar de llegir. (i de riure).

Va passar la seva adolescència inventant negocis per sobreviure i posant-se en bastants problemes, però si mirem la seva biografia veure que això ja només forma part del passat, ja que en Trevor és avui en dia un còmic d'aquests que tenen show propi als Estats Units. (No cal repassar tota la seva trajectòria, que per això ja tenim la Wikipedia, jeje).

El llibre pràcticament no parla de la seva vida adulta. Només vol explicar la seva infància, la relació amb la seva mare (al pare pràcticament no el podia veure per un tema legislatiu) i amb la resta de la seva família... així com el seu entorn, els ghettos, el racisme, les oprotunitats, les escoles, etc.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails