27 d’octubre 2018

Restaurant de la setmana: Ugarit

Si sou de Barcelona (altres llocs ho desconec) de ben segur us haureu topat algun cop amb algun restaurant UGARIT, de menjar siri.  Jo crec que el primer cop que en vaig veure un va ser al barri de Gràcia, on n'hi ha dos o tres. En el meu cas he anat al de Sants, que està al Pg de Sant Antoni, 21.

He de dir que no hi havia anat mai :-)
Què tenen d'especial? Doncs a banda del tipus de menjar que hi fan, especialitzat, es podria dir que també en destaca la decoració: de seguida identifiques quin tipus de restaurant és. Aquí una foto, treta de la web:


La carta és àmplia i variada (aquí la podeu descarregar). Hi ha molts plats vegetals amb hummus i coses d'aquestes, i shawarma, cuscús i coses que són incapaç de pronunciar :-). Com que són locals grans permeten la reserva per a grups, i també cal dir que tenen menú migdia de dilluns a divendres i per un preu força bo en relació amb la quantitat i la qualitat del menjar. Jo vaig quedar ben tipa :). Normalment pots triar quin tipus d'acompanyament hi vols.

Per últim, dir que el restaurant es diu Ugarit perquè així es deia la ciutat més emblemàtica de Síria (ho diu la web). Actualment la ciutat es diu Ras Shamra, però en l'antiguitat va ser un lloc clau per al desenvolupament i creixement de les civilitzacions del Pròxim Orient (estem parlant 1.450-1180 a.C, que ja és dir, eh....!). Es veu que han fet excavacions i han trobat un munt de tauletes amb textos varis de tota mena (diplomàtics, polítics, religiosos...). Tenien un idioma propi, l'ugarític. Compost de 30 caràcters, es considera el més antic del món (ho diu a la web i ara mateix no tinc ganes de comprovar si la informació es correcta, jajajaja).

👉 Ugarit
📧 Diversos restaurants a Barcelona (consultar web)
💶 Menú migdia de 13 euros crec recordar / Nit mitjana de 18-20.
🌍 http://www.restaurantesirio.es/

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Diria que hi he anat, precisament a aquest de Sants, però potser l'estic confonent amb un altre i només és que l'he vist mil cops passant per allà...

Eli Ramirez ha dit...

jeje ja pot ser. A vegades veiem tantes vegades una cosa que sembla que hi haguem estat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails