23 d’octubre 2018

[Lectures] El noi del Maravillas (Lluís Llach)

Sóc molt "fan" del Lluís Llach escriptor (a veure, que no vull dir amb aquesta frase que no m'agradi el Lluís Llach músic o el Lluís Llach en altres facetes, eh) però enteneu-me: com a escriptor m'agrada molt. I aquest llibre és molt bonic. (I no el vaig agafar de la biblio, que en aquest cas era compra segura jeje).


Bé, i de què va? doncs mireu, el Maravillas en aquest llibre és un teatre de "varietats" que hi havia al Paral·lel quan aquest tipus d'espectacles estaven de moda. Tota la història comença pels voltants de la guerra civil quan la mare del protagonista -treballadora molt estimada del Maravillas- ha d'exiliar-se a França si vol conservar la vida.

Sense detallar molt l'argument, direm que la noia es queda embarassada i el nen, de nom Roger Ventós, neix a la França lliure on hi passa els seus primers anys de vida. I és allà quan aquest petit comença a destacar en el camp musical i la seva mare fa mans i mànigues perquè rebi l'educació musical que necessita. I així va creixent, fins que les circumstàncies el tornen a Barcelona. Allà es troba amb tot l'equip del Maravillas i el seu propi oncle. Li ofereixen lloc on dormir i la possibilitat de continuar els seus estudis musicals, cosa que ell no desaprofita.
...I els anys passen i el petit Roger es converteix en un baríton de renom internacional.

A grosso modo aquest seria l'argument. L'obra està escrita com si fos el propi Roger qui escriu la seva pròpia autobiografia. És una novel·la molt tendre, amb els elements habituals de les novel·les del Lluís Llach i amb la qual ens podem endinsar al món de la música de primera línia i els teatres de varietats que van poblar -no fa tants anys- la nostra ciutat. 

Tots els personatges -o la majoria- són encantadors i afables, et desperta un sentiment molt proper i és impossible que el protagonista ens caigui malament. En fi, a mi m'ha agradat molt llegir-lo, ja ho veieu :-)

7 comentaris:

roser ha dit...

Encara no he llegit cap novel.la d'en Llach. Les seves cançons m'encanten...però cantades pels altres. Igual començo algun dia

Judit ha dit...

Ostres, la veritat és que sóc bastant reticent a comprar-me llibres escrits per músics, actors, presentador... sóc víctima d'aquests prejudicis, però després de llegir el que en dius, potser m'animo i li dono una oportunitat

Eli Ramirez ha dit...

Roser = a mi m'agraden molt!!

Judit = jo també n'era bastant reticent fins que vaig llegir la primera novel·la i em va encantar. Prova d'agafar-lo a la biblioteca, a veure si t'enganxa! :)

Moroboshi ha dit...

No sabia ni que escrivia! 0_0

Eli Ramirez ha dit...

Toni XDDDD va, anima't i prova el primer

Judit ha dit...

Ho provaré! Però abans haig de reduir la pila de llibres que tinc pendents a casa :)

Eli Ramirez ha dit...

ai sí, la maleïda pila de pendents que mai baixa, hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails