30 d’octubre 2018

[Lectures] Black Butler (volums 1-10)

L'any 2010 vaig començar a veure una sèrie d'anime que va enganxar: Black Butler (Kuroshitsuji). Però clar, què va passar? doncs el que em passa sempre: que per algun motiu la vaig deixar i no vaig continuar-la.

No havia pensat mai més en aquesta sèrie fins que fa poc, a la biblioteca de Lloret, vaig trobar que tenien el manga.. i ale! A llegir-lo. De moment he llegit els 10 primers volums. Tinc certs dubtes amb la durada d'aquest manga: a la wikipedia posa que són 27 volums però Norma només n'ha publicat 26... per tant entenc que l'últim volum encara no s'ha publicat... però... si va començar al 2006 i ja han passat 12 anys... es publicarà? XD odio quan passen aquestes coses i si ho hagués consultat abans no l'hagués començat a llegir ^^U.

La història va d'un nano ric i el seu majordom. Dit així sembla molt simple, però té el seu què: el nano es diu Ciel Phantomhive i els seus pares eren de l'alta aristocràcia anglesa (època victoriana). Un incendi va matar-los i l'únic hereu que queda és el Ciel, qui va ser a punt de morir. Per coses de la vida l'acompanya un misteriós majordom... un majordom infernal que farà tot el que ell li digui a canvi de que, quan estigui resolt i pugui venjar la mort dels seus pares, se li endurà l'ànima. 

Ok, m'explico fatal. Ja no sé ni redactar.
La relació que s'estableix amb el jove hereu (fred, pragmàtic, inmensament ric i que mai somriu) amb el seu majordom implacable fa que aquest còmic enganxi com una mala cosa... almenys fins al volum 10. La cosa està en que a cada volum van resolvent casos (rollo còmic de detectius) i potser a la llarga es pot fer pesat, no ho sé. Per sort el ritme és amè i cada dos o tres volums descobrim coses del passat del protagonista que ens manté vius i ens fan venir ganes de llegir més.

I ah. El dibuix. És perfecte. M'encanta com l'autora ha aconseguit plasmar la mirada del jove protagonista, en Ciel. Un nano desvalgut i prepotent, faltat d'amor i d'amics, de mirada trista i decidida. I ah, sempre duu un parche a l'ull per que no se li vegi la senyal del pacte amb el propi diable (no és spoiler, tot això apareix ja al principi...). A veure com va seguint... :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails