31 de juliol 2018

[Sèries] El día de mañana

Obres un dia l'ordinador i descobreixes que Movistar ha llençat una nova sèrie i que sembla tenir tots els ingredients per a que t'agradi: espanyola, franquisme, Oriol Pla (💛), Barcelona.

M'ha agradat moltíssim. Són només 6 capítols, es curteta de veure i no hi haurà segona temporada, ja que queda del tot acabada.

La sèrie es basa en un llibre que porta el mateix nom i que va ser escrit per Ignacio Martínez de Pisón. L'obra es situa en l'Espanya de la transició, anys 60, una època on molta gent tenia il·lusió per canviar les coses i és veritat que els canvis van anar arribant, però a ritme massa pausat.

L'acció es situa a Barcelona, (només per això ja val la pena veure-la, jeje) i està protagonitzada per Oriol Pla en el paper de Justo Gil, un noi que arriba "del pueblo" amb una mà al davant i una al darrera, com qui diu. Les seves aspiracions són màximes i, després d'algun desencant, aposta fort i decideix jugar a guanyar-ho tot. 

Justo es converteix doncs en una persona enigmàtica que poca gent -o ningú- coneix del tot. Juga a dues bandes, fa de confident, traeix, s'enamora i, sobretot, lluita per sobreviure en aquells temps convulsos. És molt interessant com va relacionant-se amb diferents persones i com això ens ajuda a fer-nos a la idea de com era la Barcelona en aquella època. O més o menys. I amb trama romàntica pel mig (gens pastelosa).

Resumint, que m'ha agradat molt.

2 comentaris:

roser ha dit...

El comisari fet pel Karre Elejalde "niquelao", putos fatxes de merda sempre amargant la vida dela altres i siguen i siguen... quina plaga fastigosa!

Eli Ramirez ha dit...

Sí, realment crec que tots els actors estan força encertats. M'ha agradat moltíssim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails