14 de maig 2018

Resum (personal i prou) de les #15JCID

Cada dos anys (tret d'alguna excepció) es celebren a Barcelona unes Jornades on hi van molts bibliotecaris: les JCID (Jornades Catalanes d'Informació i Documentació). N'he parlat cada cop que n'hi han hagut... o sigui que pel blog això no és nou. PERÒ, enguany ho faré diferent: la crònica més formal i àmplia la publicaré al blog de Biblogtecarios a mitges amb una companya bibliotecària... i aquí posaré només la part més personal.
(ei, ja està publicada)

Dia 1

Molt guai tornar a veure a la gent. :-)
Em va saturar una mica llegir el programa i veure que m'agradava pràcticament tot i no em podia clonar i convertir-me en 8 elis diferents. La cosa està en que, a més, aquest any amb els de la feina presentàvem DOS pòsters i la seva presentació coincidia amb una comunicació que feien uns companys i una taula rodona de biblioteques universitàries que m'interessava sentir... en fi. Però bé. Us ensenyo els pòsters (i les meves companyes de feina) (no sortim tots, algú havia de quedar-se a la biblio -_-!) Després ens vam dirigir a una presentació d'experiències (10 en total, i tres d'elles eren CRAI UB o sigui que hi vam anar en pack jejej). Per la tarda vaig anar a més experiències (vull destacar el DECÀLEG del bibliotecari juvenil :D) i després una sessió de gamificació a càrrec de l'Oriol Ripoll, amb qui vaig concidir fa molts anys quan jo treballava al DIXIT i a qui em va fer gràcia tornar a saludar personalment (més enllà de les xarxes, vull dir). :-)

Lo guai va venir després perquè van fer un AFTERWORK en un hotel i, malgrat no ser-hi tots, vam ser força gent i va ser divertit. A més, van presentar un documental, el BiDes, que mostra la vida de cinc bibliotecaris que tenen una "segona vida" curiosa (o sigui, per treure una mica la imatge de que els bibliotecaris som avorrits i tal).
L'afterwork es va allargar bastant perquè després alguns vam decidir anar a sopar i bé, ja només ens faltava posar un sac de dormir a la UPF... molt bibliointensiu tot plegat :-P

Dia 2

De nou el drama de no poder-se clonar. Però bueno. Vaig anar a una xerrada-taller de Design-thinking i després a un sobre maker spaces, que per cert ho vaig trobar molt interessant. Ja més o menys ho coneixia, però quan t'ho expliquen allà en directe és més-millor. L'únic problema és que erem molta gent i el taller va quedar una mica atapeït, però va molar. Vam fer un robotillo R2-D2 (una alarma contra intrusos). Us poso alguna foto:I després, una taula rodona de còmics fets per dones, que també va ser súper interessant malgrat la poca acústica de la que gaudíem.

Resumint (m'havia promès no allargar-me i ja m'estic traint) unes jornades de les quals, com sempre, vaig gaudir molt i em quedo amb un bon record. Ja tinc ganes de 16es!

PER CERT, una cosa més de les jornades: MOLA MOLT DESVIRTUALITZAR GENT. En un món d'Internet com és el nostre, posar cara a les persones que seguim a les xarxes ES BIEN. Des d'aquí una salutació a la Mònica Pulido, a la Marta Cava i a la Rosa M. Piqué... que em va fer un dibuix!!!!


M'encanten aquestes coses. :-)

------
I ah, per si algú té curiositat per les anteriors... (que per alguna cosa el blog ja té 10 anys, quina por tot el que s'hi allotja...)

2 comentaris:

roser ha dit...

Me'n alegro moltíssim d'aquestes jornades i que t'ho passessis tan bé. Quan era joveneta hi havia dos professions que m'agradaven molt: actriu de doblatge i bibliotecària. Vaig acabar de mestra i no me'n penedeixo perquè he gaudit molt de la feina i de les persones amb les quals he treballat i m'he relacionat. De vegades, fabulo amb el "i si m'hagués dedicat a... " i també em veig gaudint molt de la feina.

Eli Ramirez ha dit...

Doncs mira, que a mi això de fer de mestre també m'hagués agradat molt ..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails